Kazanlar iftar sofraları için kaynıyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Gönüllü Kuruluşlar Aşevinde kazanlar, hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahiplerinin sofraları için kaynıyor.

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da 1992 yılında hayırseverlerin girişimiyle kurulan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve sıcak yemek yardımıyla faaliyetlerine başladı.

Yardımlarını ve süresini artıran aşevi, ilk yıllarda önce 3 aylarda daha sonra yılın (12 ay) tamamında binlerce kişiye günlük yemek vermeye başladı


GÖNÜL KÖPRÜSÜ OLAN AŞEVİ
1992 yılından buyana Hayırseverler ile ihtiyaç sahibi aileler arasında gönül köprüsü olan aşevi, yetim, öksüz, dul, mahkûm ve asker yakınları başta olmak üzere 10 binin üzerinde yoksulun sofrasına yemek hazırlıyor.

Hayırseverlerin desteğiyle her geçen gün büyüyen ve gönüllü aşçıların görev yaptığı Aşevi, sıcak yemeğin yanında ihtiyaç sahiplerine giyecek yardımı da dağıtıyor.


“PAZAR GÜNLERİ HARİÇ HER GÜN SAAT 12 İLE 16 ARASI YEMEK VERİLİYOR”
AŞEVİ sorumlusu Emin Demirkol,“1993 den bu yana hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüsü olmaya devam ediyoruz. “ diyen şunları söyledi;  “O günden bu yana tek amacımız sıcak yemek vermek. Bunu hayırseverlerin vasıtasıyla önceleri Ramazanda başladık daha sonra 6 aya çıkardık şimdi ise yıl boyunca sıcak yemek veriyoruz. Pazar günleri hariç her gün burada saat 12 ile 16 arası yemek veriliyor.  Burada yardım almaları için dul, yetim, öksüz, sakat, engeli, kocası asker olan, yâda kocası hükümlü yani hapiste olan; aileler yardım alabiliyor. Ramazan aylarında yoğunluğumuz daha da artmakta gene o süre zarfında gönüllü olarak bize yardım eden arkadaşlarımız bizlere katılıyorlar. ”dedi

Demirkol, ”Ramazandan önce hayırseverlere talebimiz bu yönde olmuştu biz burada yemek yapmaktayız ve en çok ihtiyacımız olanlar ise bulgur, nohut, pirinç, fasulye, mercimek salça;  gibi malzemeleri, yemekte kullanıyoruz ve dolaysıyla bunlara daha çok ihtiyacımız oluyor. Bunun dışında günlük 5 bin civarında ekmek ihtiyacımız oluyor ve Ramazanda bu rakam 5 binin özerinde oluyor.

“KURU GIDA EN ACİL İHTİYAÇLARIMIZDANDIR”
Belirli aralıklarla hayırseverlerin adak kurbanları, şükür kurbanları, gelmekte bizim burada kasaphanemiz ve kasapçımız var hijyenik bir ortamda kurbanlar kesilmektedir. İşte bu elde ettiğimiz malzemelerin tamamıyla sıcak yemek yapmaktayız. Aynı şekilde yemeklerimizde hijyene dikkat ederek, covid-19 tedbirleri kapsamında yapılmaktadır. Dediğim gibi en çok da kuru gıda en acil ihtiyaçlarımızdandır. Kuru gıdasını getirip kendi eliyle ihtiyaç sahiplerine dağıtabilir. Parasını getirip burada kendi elleriyle dağıtabilirler. Biz hiç bir şekilde müdahale etmeyiz. İsteyen 10 tane yetim giydirmek istiyorum derse gene bizim nezaretimizde kendisini o 10 yetimle buluştururuz o şekilde o yetimleri giydirip hayırlarını yapabilir.” İfadelerini kullandı.

AŞEVİ ÇAMSAKIZI ÇOBAN ARMAĞANI BİR KURUM
“Okula giden kızlarımız için elimizden geldiğince kıyafet, kırtasiye ve okul gereçlerini karşılamaya gayret ediyoruz” diyen Demirkol sözlerini şöyle tamamladı, “Burası çamsakızı çoban armağanı bir kurum, her kesin gücüne göre bir kilo bulgur bile dahi olsa, getirsin biz kabul ederiz. Allah katında neyin ne kadar hayırlı olduğunu bilemeyiz. Belki de o bir kilo bulgur, bin kilo bulgurdan daha hayırlıdır.”

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim