Kejanlı: Ceylanpınar'da huzursuzluk var

TAKİP ET

Ak Parti Ceylanpınar Belediye Başkan Aday Adayı Baran Kejanlı, Ceylanpınar'da sorun haline gelen işsizliğin ve buna bağlı olan ayrımcılığın yapılmasının huzursuzluğa neden olduğunu söyledi.

Ak Parti Ceylanpınar Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusu yapan Baran Kejanlı, ilçenin sorunlarını gazetemize açıkladı. Baran Kejanlı, ilçede ciddi oranda işsizlik olduğunu ve buna bağlı olarak yapılan ayrımcılıkla vatandaşların mağdur olduğunu dile getirdi.  

'İlçede ayrımcılık çok oluyor'

Belediye Başkan Aday Adayı Kejanlı, "Ceylanpınar'da büyük oranda işsizlik var. Bu da ilçenin en büyük sorunlarından birisi. Diğer bir konu burada ayrımcılık çok oluyor. Özellikle işçi çalıştırma konusunda ya da kurumlarda büyük bir ayrımcılık mevcuttur. Herkes kendi akrabasını, yandaş olan kişiyi işe koyuyor. Bu nedenle büyük oranda huzursuzluk var." dedi.



İlçedeki tapu sorunu

"Ceylanpınar'da tapu, büyük oranda sorun haline gelmiş durumda." diyen Kejanlı, "Tapusu olmayan evler için vatandaşlar yıkımla tehdit ediliyor. Ayrıca ilçede organize sanayi bölgesi kurulmazsa bu sorun haline gelen işsizlik bitmeyecek. Buraya OSB'nin kurulması şarttır. Bunun dışında tam teşekküllü bir hastaneye ihtiyacımız var." diye konuştu.  

'İlçeye huzur getirmek için çalışıyorum'

Baran Kejanlı, "Benim en önemli çalışmam ilçeye huzur getirmek olacak. Çünkü belediyelerde veya başka kurumlarda birçok kişi FETÖ ya da PKK'lı olma damgası vurularak işten çıkarılıyor. Bu nedenle ortada ciddi oranda mağduriyet var. Belediye başkan aday adaylardan çoğu şovmenlik peşinde. Kimi gövde gösterisi yapıyor, kimi maddiyatı ön plana çıkararak kimi de basını arkasına alarak şovmenlik yapıyor." şeklinde konuştu.

'Ceylanpınar'da birçok vatandaş mağdur oldu'

İlçede birçok vatandaşın mağdur olduğunu söyleyen Kejanlı, "Hangi başkan işçi emekçi kardeşlerimizin haklarını savundu? TİGEM'de çalışmış olan 326 çobanlık yapan kardeşlerimizin mağduriyetini kim dile getirdi? Çadır kentteki işinden çıkarılan 71 kardeşimizin  sesine kim kulak verdi? FETÖ'cü, PKK'lı damgası vurularak haksız yere çıkarılan işçilerin haklarını kim savundu? 2 bin 500 lira ile herkes aday adayı olabilir ama bu halka ne verdiler de oy isteyecekler. Yapılmış olan bu haksızlıkların emekçi ve işçi kardeşlerim de dahil Ceylanpınar halkı bunların farkındadır." ifadelerini kullandı.