Kelaynaklara, 3 ayda 50 bin ziyaretçi

TAKİP ET

Birecik kelaynak Üretim İstasyonunu 3 aylık süreçte yerli ve yabancı 50 bin turist ziyaret etti. İstasyonda oluşturulan kelaynak tanıtım biriminde Şanlıurfa'da bulunan endemik hayvan çeşitleri konusunda da bilgiler veriliyor.

Milli Parklar 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Birecik ilçesinde bulunan Kelaynak Üretim İstasyonu, yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan kelaynaklar, üretim istasyonunda ziyaretçileri ile buluşuyor.

İstasyonda yapılan çalışmaların ardından yeni yüzü ile ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelen kelaynaklar hakkında, istasyonu ziyaret eden turistlere bilgiler veriliyor. Kelaynakları konu alan materyallerin bulunduğu istasyonu ziyaret eden turistler, gerekli bilgileri daha iyi bir şekilde alarak bölgeden ayrılıyor.

Şanlıurfa ve çevre illerde bulunan endemik yaban hayvanı çeşitliliği konusunda bilgiler verilen tanıtım biriminde kelaynak ve yanı sıra bölgede bulunan ceylan, çöl varanı, çizgili sırtlan, Fırat kaplumbağası, yaban domuzu gibi türlerin de yer aldığı ile ilgili ziyaretçilere bilgiler veriliyor. 

En fazla yoğunluk Nisan ayında yaşandı

Yenilenen yüzüyle 3 aylık süre zarfında toplamda 50 bin ziyaretçinin gezdiği üretim çiftliğine, en çok ziyaretçi ise Nisan ayında geldi. 45 bin ziyaretçinin geldiği istasyonu 3 aylık süre zarfında toplamda 50 bin kişi ziyaret etti.

 

kelaynak Üretim İstasyonunu kelaynaklara 3 ayda 50 bin ziyaretçi 50 bin turist ziyaret etti Şanlıurfa haberler