Kemik Tümörü tedavisi artık çaresiz değil

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Özel Metro life Hastanesinde Kemik Tümörü ameliyatı başarıyla yapılmaya devam ediyor.

ÖZEL Metro life Hastanesinde Ortopedi uzmanı operatör Dr. Recep Çelik tarafından yapılan ameliyatlarda yüzde 80 başarı sağlanıyor. Son olarak ayak ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede sağ uyluk ve sol bacak kemiğinde ciddi büyüklükte ve ekleme çok yakın bölgede kemik tümörü ortaya çıkan Taylan Olguner isimli hasta, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

 

Sakatlanmanıza sebebiyet verebilir

Dr. Recep Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada," Hastamız Taylan Olguner’in sağ uyluk ve sol bacak kemiğinde ciddi büyüklükte ve ekleme çok yakın bölgede kemik tümörü var idi. Yapılan başarılı operasyon ile sağ uyluktaki tümör temizlendi. Kemik tümörü Ağrısız ve sinsi seyirli kemik içi tümörlerine dikkat edilmeli, sinsi seyirli bu tümörler adeta bir elma kurdu gibi kemiğinizi içten eritip kırması sonucu ciddi olarak sakatlanmanıza sebebiyet verebilir. Bu hastalık özellikle gençlerde sık görülmektedir. Erken teşhis edilemediğinde kemik kırılması ve eklem deformasyonu gibi ciddi sakatlanmalara sebebiyet verebilmektedir" diye konuştu.

   Başarlı bir ameliyatı geçiren Taylan Olguner ise,"Ayaklarımın ağrılarından duramıyordum. Çok şükür şu an çok iyiyim. Recep Hocama ve tüm Hastane personeline teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kemik Kanseri Nedir?

Kemik kanseri vücuttaki herhangi bir kemikte başlayabilir, ancak çoğunlukla pelvis, kol ve bacaklardaki uzun kemikleri etkiler. Kemik kanserleri nadirdir ve tüm kanserlerin yüzde 1'inden daha azını oluşturur. Kanserli olmayan kemik tümörleri kanserli olanlardan çok daha yaygındır. "Kemik kanseri" terimi, vücudun başka yerlerinde başlayan ve kemiğe (metastaz) yayılan kanserleri içermez. Bunun yerine, bu kanserler, kemiğe metastaz yapmış olan meme kanseri gibi başladığı yerde adlandırılır. Bazı kemik kanserleri öncelikle çocuklarda görülürken, bazıları çoğunlukla yetişkinleri etkiler. Cerrahi operasyon en sık uygulanan tedavi yöntemidir, ancak kemoterapi ve radyasyon tedavisi de kullanılabilir. Cerrahi operasyon, kemoterapi veya radyasyon tedavisini kullanma kararı, tedavi edilmekte olan kemik kanserinin tipine bağlıdır.

 

ortopedi uzmanı operatör dr. recep Çelik kemik tümörü Özel metro life hastanesi