Kendileri çalıp kendileri oynadılar

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da düzenlenen 'Yerel Medya ve Dijitalleşme Konferansı'na yerel basında çalışan gazeteciler davet edilmedi. Bu durum da yine bir konunun kendi muhatapları dışında ele alındığını gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Gazeteciler Birliği ve Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi tarafından Şair Nabi Kültür Merkezi'nde "Yerel Medya ve Dijitalleşme Konferansı" düzenlendi. Konferansa TRT Kürdi Koordinatörü Mustafa Ekici ve Yenişafak Gazetesi Yazarı Kemal Öztürk de davet edildi. Ancak gazetecileri yakından ilgilendiren konferansa yerel basında görev alan gazeteciler davet edilmedi.

Gazetecilerden çok Büyükşehir Belediyesi...

Yerel medyanın dijitalleşmesi üzerine verilen konferansa hiçbir gazeteci davet edilmezken, salonu Büyükşehir Belediyesinde basın biriminde ve diğer birimlerde görevli olanlar doldurdu.  Yaşanan bu durum da 'Kendi çaldı, kendi oynadı' sözünü hatırlattı.

Yerel ve ulusal ajanslarda çalışan gazetecilerin katıldığı söylendi ama...

Büyükşehir Belediyesi tarafından konferans ile ilgili servis edilen haberde ise yerel ve ulusal ajanslarda çalışan gazetecilerin katıldığı yazıldı. Ancak yerelde görev yapan hiçbir gazeteci davet edilmediği için konferansa katılmadı. Ayrıca Şanlıurfa'da hiçbir gazeteci cemiyet başkanı da katılım sağlamadı.