Kentin göbeğinde düzensiz cadde

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın en işlek yerlerinden biri olan Kasapçılar Pazarının bulunduğu Mesarkiye Caddesindeki düzensizlik kentin estetiğini bozuyor. Söz konusu caddede işgal edilen kaldırımlar, açık halde satılan et kokusu caddede kötü izlenime neden oluyor.

Son zamanlarda turizm alanında söz sahibi olmaya çalışan Şanlıurfa’da, meydana gelen düzensizlikler kente yakışmayan izlenimlere neden oluyor. Birçok yerde kaldırım işgalleri, esnafların astıkları tabela ve brandalar görüntü kirliliğine neden olurken, Mesarkiye Caddesinde bu düzensizliklere rahatsız edici koku da dahil edilmiş durumda.

 

Kentin en yoğun alanlarından biri olan Haşimiye Meydanına yakın bulunan ve kasapçılar pazarı olarak bilinen Mesarkiye Caddesinde esnaflar kaldırıma gelişigüzel malzeme indirmesinden dolayı kaldırım kullanılamıyor. Esnaflar malzeme indirmenin yanı sıra soğutucu dolaplarını da kaldırıma kuruyor. Kaldırımların işgal edilmesine rağmen kuralsız sürücüler tarafından araçların kaldırıma park edilmesi de sorunun boyutunu daha da büyütüyor.

 

Düzensiz caddede et kokusu da rahatsız ediyor

Caddede kaldırım işgalleri ve esnafların işyerlerini gelişigüzel düzenlemesi turizm hedefini büyütmeye çalışan Şanlıurfa’ya yakışmıyor. Kente gelen turistlerin mutlaka gezdiği caddede, düzensizliğin yanı sıra et kokusu da vatandaşları rahatsız ediyor. Söz konusu kasapçılar pazarında satılan et, genelde dolabın içinde değil, açık alanda muhafaza ediliyor. Hijyenik ortamdan uzak bir şekilde satılan etler koku oluşturmasının yanı sıra hem sağlığı tehdit ediyor hem de görüntü kirliliğine yol açıyor. Sürekli şikayetlere konu olan kasapçılar pazarında bir türlü düzen oluşturulamıyor.

 

haşimiye meydanı kasapçılar pazarı mesarkiye caddesi açık halde satılan et kokusu Şanlıurfa haberler son dakika