Kılıçdaroğlu'nun aklı Şanlıurfa'da kaldı! Bedava elektrik...

TAKİP ET

"Hem insan kaynağı olarak hem tarımda Türkiye'nin niteliğini nasıl artıracağız?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, Erzurum, Kars, Iğdır, Erzincan, Elazığ ve Tunceli'nin tarım ve hayvancılık için ideal olduğunu kaydetti ve bu bölgenin tarım ve hayvancılık konusunda özel ekonomi bölgesi ilan edilebileceğini anlattı.

Çiftçilerin en çok elektrik fiyatlarından şikayet ettiği Şanlıurfa'da iki şey söylediğini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Dedim ki, siz dünyanın merkezindesiniz ama haberiniz yok. Ne demek bu? Göbeklitepe orada. 12 bin yıl insanlık tarihi geriye gitti. Hiçbir Şanlıurfalı Göbeklitepe'yi merak etmiyor. Ama Amerikalı, Japon'u, Kanadalısı herkes dünyada Göbeklitepe'yi görmek istiyor. Bu henüz kültürde derinleşmediğimizi gösteriyor. Şanlıurfalılara dedim ki, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını bize verin önümüzdeki seçimlerde bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz. Erdoğan hemen itiraz etti. 'Elinden tutan mı var? Buyur yap.' diye. Yaptık. Denizli Bozkurt ilçesinde güneş panellerini yaptık. Çiftçiler kooperatiflerini kurdular. Güneş enerjisi elde ediliyor. Çiftçiye de ücretsiz veriliyor. Artan elektrik enterkonnekte sistem içinde satılıyor."
Kaynak verimli kullanıldığı sürece refah düzeyinin yükseldiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, bedava elektrik üretmenin mümkün olduğunu, bunu iktidara gelmeleri halinde büyüteceklerini söyledi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "10 yıl içinde Türkiye elektrik ihraç eden ülke olacak. Bakın tüketeceğiz, ayrıca elektrik ihraç eden ülke haline geleceğiz, bu mümkün." dedi.

Kılıçdaroğlu Göbeklitepe