Kılıçdaroğlu: Şanlıurfalı çiftçinin yanında durduk

TAKİP ET

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları, parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyeleri, 81 il başkanı, 973 ilçe başkanı, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarının katılımıyla Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen 'Büyük Örgüt Buluşması'na katıldı.

Alkışlarla salona giren Kılıçdaroğlu, salonda heyecanın olduğunu ve bu enerjinin stratejik kullanılması gerektiğini belirtti. Bu enerjinin Türkiye, gelecek, evlat, vatan, bayrak, demokrasi için kullanılması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “Toplum bizden bunu bekliyor. CHP’li olmak sıradan biri olmak değildir. CHP’li olmak toplumun saygı duyduğu kişi olmak demektir. Demokrasiyi içselleştirmek, toplumun hiçbir kesimini ötekileştirmemektir. Bilgili, birikimli, yaşanan bir sorun karşısında başvurulan kişi demektir. Her bir CHP’linin böyle bir temel görevinin olması gerekir. Kısır tartışmalardan uzak durmak demektir CHP’li olmak demek. Sorunlara kilitlenmek, çözüm üretmek demektir. Her CHP’linin böyle bir tarihi görevi var” diye konuştu.

ŞANLIURFA VURGUSU

Genel başkan olarak her salı toplantılarda konuştuğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ”Muhalefetin beni dinlediğinden (yani iktidar sahipleri) çok daha fazla sizin beni dinlemeniz lazım. Yaptığımız açıklamaları geniş kitlelere sizler ulaştıracaksınız. Bir grup televizyon verdi, radyolar kısmen verdi. Mahalleye, beldeye gidecek olan sizlersiniz. Var olan sorunları nasıl çözdüğümüzü sizler anlatacaksınız. Kadınlarımız evlere girecek, sorunları dinleyeceksiniz, sorun çok büyükse bize ileteceksiniz. Biz gündeme taşırız. Şanlıurfa’da üreticinin elektrik sorunu var, onların yanında durduk. Sorun yaşanan yerlere gittik ve o sorunlara kilitlendik. Sorunu yaşayan kişi, sorunun çözüm yeri olarak bir süre sonra CHP’yi görecektir. Sorunu yaşayan kişinin yanında olacağız“ dedi.

kemal kılıçdaroğlu şanlıurfa siyaset