Kimsesiz hayvanların umudu oldular

TAKİP ET

Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Şanlıurfa temsilcileri sokak sokak dolaşarak aç ve sussuz hayvanlar için mama ve su köşelere bırakıyor.

KİHAYKO Şanlıurfa Karaköprü temsilcileri, kentte aç ve sussuz hayvanlar için su ve mama bıraktı.

Her gün belirledikleri yerlere mama, su ve kemik bırakan hayvanseverlerin yeni durağı Kampüs okullar, Gap 3. Etap çevre yolu ve Cumhuriyet Tesisleri civarı oldu.

 

Ellerindeki kıt imkanlarla sokak hayvanlarının aç ve sussuz kalmaması için mücadele eden gönüllü hayvan severlere bir hayvan sever dostu 35 kg kemik ile destek verirken, Büyükşehir Belediyesi ise kuru mama desteğinde bulundu.



"Plastik kaplar için çare istiyoruz"

KİHAYKO Karaköprü temsilcisi Yasemin Al, en çok sıkıntı çektikleri konunun hayvanlar için sokalara bıraktıkları plastik kapların olduğunu kaydetti. Al, belediye yetkililerine çağrıda bulunarak, "Belediyelerimiz hayvanlar için sabit suluk ve yemlikler yapmasını istiyoruz. Kendi imkanlarımız ile yaptığımız suluklar plastik olduğundan ya çöpe atılıyor yada birileri tarafından alınıyor. Bir süre sonra suluk bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Belediyelerimizden ricamız hayvanlar için sabit suluk ve yemlikler yaparlarsa bu önemli sorunu gidermiş oluruz. Sürekli kap arama sıkıntısından da kurtulmuş oluruz." ifadelerini kullandı.

 

“Musluk dibinizde ama açanınız yok”

Gücümüz ölçüsünde mama kemik ve az da olsa su bırakabildiklerini sosyal medya hesabından paylaşan KİHAYKO Karaköprü temsilcisi Yasemin Al şu sözleri paylaştı:

 

“Bu suya bir çözüm gerek çözüm İçin önce talep talep için de empati gerek!

Empati için şöyle düşünün: Kampüs okulların içindesin su yok, yemek yok, sadece gölge var. Öylece neyin nerden geleceğini bilmeden kurak bir yerde uyuyorsunuz. Musluk dibinizde ama açanınız yok. Yemek yiyen insanlar kilometrelerce uzağınızda bile değil arabayla sadece on dakika. Ama gören yok herkes evinde serin balkonunda yiyecek dolu mutfağında...

Bir kap su diyoruz sadece Yiyeceği geçtik bile...”



Kaynak: Gülbahar Balta / Urfa Değişim

kimsesiz hayvanları ve doğayı koruma derneği kİhayko karaköprü temsilcisi yasemin al Şanlıurfa haberler