Kırıkçı'dan marjinal gruplara ince mesaj

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yaşanan sorunların başında gelen bireysel silahlanma, eğitim sorunu ve sanata olan ilgisizlik gibi konular kentte çözüm bulmayı bekliyor.

Bireysel silahlanmanın arttığı bugünlerde aileler arasında yaşanan kavgalardan dolayı Şanlıurfa’da yaşanan 3 kavgadan 1’i ölümle sonuçlanıyor.Arazi anlaşmazlığı, aşiretler arasında devam eden kavgalardan dolayı Şanlıurfa’da birçok kişi hayatını kaybediyor. Buna yetkililerin çözüm bulamaması vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor.

Eğitim alanında yaşanan sorunlar, Şanlıurfa’da yaşanan öğretmen eksiği ve sınıfların 50-60 kişilik olmasından dolayı öğrenciler verimli bir şekilde öğrenim görmekten yoksun bırakılıyor. Şanlıurfa’da yapılacak konserlerden dolayı farklı marjinal grupların yerel yönetimleri birbirinden ilginç bahaneler ile eleştirmesi ve yöneticileri konserleri iptal etmesi için zorlaması Urfa’da sanattın gelişmesine de engel oluyor.

Şanlıurfa’da yaşanan bu sorunlar ilgili üstü kapalı bir şekilde açıklama yapan Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı yaşanan sorunların çözüm için bazı önerilerde bulunarak, topluma ince bir mesaj verdi. Son günlerde yaşanan Zakkum Müzik Grubunun konserinin iptal edilmesiyle ilgili tavır takınan siyasal İslamcılara da keşke siyaset ile iç içe olduğumuz kadar sanatla iç içe olabilsek diye göndermede bulundu.

Başkan Kırıkçı verdiği mesajda şunları söyledi”Toplumsal hassasiyetlerimizde dönüşüm oluşturabilsek; -Silaha gösterdiğimiz ilgi kadar eğitime ilgi gösterebilirsek -Siyasetle iç içe olduğumuz kadar sanatla iç içe olabilsek -Problemlerimizin tümünü hukuk dairesi içinde çözebilsek Toplumsal huzuru daha rahat yakalayabiliriz”

Kırıkçı Başkan Urfa