Kırsal mahalelerde detaylı sağlık taraması projesine başlandı

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde sağlık ekiplerince kırsal mahallelerde öğrenciler ve vatandaşlara yönelik detaylı sağlık taramasına Gürakar Mahallesinden başlandı.

Siverek İlçe Sağlık Müdürlüğü ilçe merkezindeki sağlık hizmetlerinin kırsala da götürülmesi projesi kapsamında köy merkezleri ile okullarda sağlık taraması ve çeşitli eğitimler verildi.

Siverek İlçe Sağlık Müdürü Doktor Tarık Alpsoy tarafından hazırlanan proje kapsamında öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı, işitme ve bit taraması yapılırken diyetisyenler sağlıklı beslenme eğitimi verdi.

"İçme suyu kontrolü yapılarak analiz için numune aldı"

Boy ve kilo ölçümlerinin yapıldığı projede Çevre Sağlığı Birimince içme suyu kontrolü yapılarak analiz için numune aldı.

Öte yandan mahalle sakinlerine ile aile planlaması, bebek ölümlerinin nedenleri, riskli gebelerin takipleri, meme ve rahim ağzı kanseri konularında eğitim verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından KADES uygulamasının kullanımının kadınları için öneminin anlatıldığı programda Halk Eğitim Merkezinin berber ve kuaförler tarafından öğrencilerin saç tıraşları yapılarak okuma kitapları dağıtıldı.

"Ekiplerce kuduza karşı sahipsiz ve aşısız başıboş hayvanların tespit edildi"

İlçe Sağlık Müdürlüğünce koordine edilen proje kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince kuduza karşı sahipsiz ve aşısız başıboş hayvanların tespit edildi.

Siverek Kaymakamlığı ile Siverek Belediyesinin desteklediği projede okul bahçelerine ve aile sağlığı merkezlerinde ağaç dikimi yapıldı

Şanlıurfa Siverek ilçesi Gürakar Mahallesi