Kırsala musluktan içme suyu

TAKİP ET

Türkiye'nin en fazla kırsal mahalleye sahip ili olan Şanlıurfa'da 1453 noktadan sağlıklı içme suyu veriliyor. Kırsalda suyu gönül rahatlığı ile içebildiğini vurgulayan Büyükşehir belediye başkanı Beyazgül, suyu israf etmeme çağrısında bulundu

Türkiye’nin en çok kırsal mahallesine sahip Şanlıurfa’da 2 bin 761 mahalle 1453 su noktası ile temiz su içiyor.

En Fazla kırsal mahalleye sahip Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi kırsal 1453 noktada kuyu suyundan klorlanarak elde edilen içme suyunu musluklardan sağlıklı ve temiz bir şekilde veriyor.

Kuyu suyu ile günlük yaşamlarını idame eden vatandaşlar için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde içme suyu deposu çalışması yaptı. Kırsal mahallelerde yapılan su deposu ile birlikte 2 bin 761 mahalleye memba kalitesinde su verilmeye başlanıldı.

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) 1453 noktada bulunan su depolarında düzenli bir şekilde klorlama yaparak vatandaşlara sağlıklı içme suyu teminini sağlıyor.

2 bin 761 kırsal mahalleye su vererek zorlu arazi koşullarına rağmen klorlama çalışmalarını yürüten ŞUSKİ ekipleri, klorlamanın zamanında depolara ve şebekelere aktarımı için aktif olarak çalışıyor. Otomatik klorlama cihazları ile belirli saatlerde ve belirli miktarda klor dozajlaşmaları sağlanıyor.


ŞUSKİ Arıtma ekipleri tarafından belirli aralıklarla içme suyu temin edilen noktalardan numuneler alınarak, ölçümleri hem sahada hem de uluslararası TÜRKAK akreditasyona sahip laboratuvarlarında yapılıyor.

ŞUSKİ laboratuvarlarında yapılan ölçümleri yerinde denetleyen ve uzmanlardan yapılan çalışma hakkında bilgi alan Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, vatandaşlara su israfı yapmama çağrısında bulundu.

Büyükşehir belediye başkanı Beyazgül:" Tüm insanlığın ortak malı olan su, hayatın ve medeniyetin kaynağıdır. Allah’ın(cc) Hay isminin tecellisinin en güzel görüleceği yer sudur...
Dünyadaki tüm canlılar için vazgeçilmez olan su sürdürülebilir bir hayat için korumamız gereken doğal kaynakların başında gelir. Öyle ki su, bütün dünyanın ortak paydasında buluştuğu, önemi konusunda uluslararası platformlarda tartışılan en önemli gündemlerden biridir.


Dünyanın ortak gündeminde olan, artan su ihtiyacını karşılama ve su kaynaklarının doğru kullanımı, gerçeğinin farkında olan Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz, su kaynaklarını etkin ve verimli bir şekilde yöneterek kentimize sağlıklı bir su ve yaşanabilir bir çevre sağlamak amacıyla hizmetlerine kesintisiz devam etmektedir.

Türkiye'nin en fazla kırsal mahalleye sahip ili olan Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların evlerinde sağlıklı içme suyunu rahatlıkla kullanabilmeleri için 1453 noktada bulunan su depolarında klorlama çalışması yaparak halk sağlığını ön planda tutuyoruz.
ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından belirli aralıklarla içme suyu temin edilen noktalardan numuneler alınarak ölçümleri hem sahada hem de uluslararası TÜRKAK akreditasyon denetiminden %100 başarıyla geçmiş ŞUSKİ laboratuvarlarında yapılıyor.

Şanlıurfa halkına kesintisiz, kaliteli, ekonomik ve uluslararası standartlarda, sağlıklı içme ve kullanma suyu temin ederek, Türkiye’nin en kapsamlı laboratuvarında içme suyu uygunluk testi yapıyor, bu şekilde en temiz suyu kıymetli hemşerilerimize sunuyoruz.” dedi.
Bu yüzden de gönül rahatlığıyla “Şanlıurfa’da su musluktan içilir.”diyoruz.
Kentsel ihtiyaçlar doğrultusunda oluşan yeni yerleşim yerlerine içme suyu ve kanalizasyon alt yapı imalatları yapılmış ve eski yerleşim yerlerine ise mevcut altyapının yenilenmesine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

Önümüzdeki süreçte bir damla suyun bile israf olmaması, verimli kullanılıp değerlendirilmesi ve temiz tutulması için devam eden birçok proje tamamlanacak ve daha birçok proje devreye sokulacaktır.Urfa içme suyu haritasına baktığımız zaman tamamı yeşil yani her yerden aldığın zaman suyu gönül rahatlığı ile içebiliriz ama bir şartla israf etmeden." dedi  

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim