Kısıtlamaya rağmen parklar doldu

TAKİP ET

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Şanlıurfa'da birçok parkta vatandaşların kurallara uymadığı görüldü. Sokağa çıkanlar maske takmadığı gibi sosyal mesafe kuralına da uymadı.

Sokağa çıkma kısıtlamasının Türkiye genelinde uygulanması ile birlikte vaka sayıları 32 bin rakamlarından 22 bin rakamına kadar düştü. Kısıtlamaların ve uyarıların etkisi ile Şanlıurfa’da vaka sayısında yüzde 30 oranında düşme yaşandığı öğrenildi.

Vaka sayısının son günlerde aşağı doğru izlediği ülkemizde ve ilimizde bazı vatandaşların kurallara uymadığı görüldü. Özellikle sokak aralarında vatandaş yoğunluğu aşırı şekilde görüldü. Haliliye, ve Eyyübiye’de sokak aralarında oturan vatandaşların yanı sıra parklarda oturan orta yaş kesimi ile çocuklar dikkatlerden kaçmadı.

Dışarı çıkanları çoğu maske takmadı
Ahmet Yesevi mahallesinde gezen muhabirimiz sokak aralarında dolaşan vatandaşların maske takmadığını ve parklara gelen vatandaşların sosyal mesafeye uymadığı ve karşılıklı oturarak sigara içtiğini gözlemledi. Çocukların ise her zaman ki gibi parklarda oyun oynadığı görüldü.


Ana caddelerde araç yoğunluğu
Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonunda ana caddelerde araç yoğunluğu ise gözlerden kaçmadı. Çoğu araç sahibi izin belgesini aldığını söyleyerek yollarda gönül rahatlığı gezdiği görüldü. Emniyet ekipleri ana arterlerde araçları durdurarak kontroller sağlarken evrakı olmayan sürücülere ise cezayı kesti.

Çocuklar oyun oynadı, veliler sohbet etti
Eyyübiye ve Haliliye’de sokak aralarında bulunan parklarda güzel havayı fırsat bilen çocuklar parklarda oyun oynarken aileleri ise kapı önlerinde veyahut park kamelyalarında oturarak sohbet etmeyi tercih etti. Sosyal mesafe ve maske kuralına birçok kişi uymadığı görüldü.


Vaka sayıları düşmeye başladı
Ülke genelinde alınan tedbirler sayesinde vaka sayısı 32 binden 22 bin rakamına kadar düştü. Ancak yoğun bakımdaki ağır hasta sayısının yüksek olması nedeniyle vefat eden sayısında azalma görülmedi. Şanlıurfa Sağlık Müdürü Emre Erkuş, yaptığı açıklamada Şanlıurfa’da vaka sayısının yüzde 30 oranında düştüğünü söyledi.

“Düşüş var rehavete kapılmayalım”
Erkuş açıklamasının devamında, “Yoğun bakım yatak sayılarımız pandemi dönemi boyunca hep kontrollü bir şekilde artmaya devam etti. Herhangi bir tıkanma durumu söz konusu olmadı. Şu an itibari ile yoğun bakım yatak doluluk oranımız yüzde 68 civarındadır. Hastane doluluklarımızda yüzde 49 bantlarında seyretmektedir. Günlük olarak bu verileri seyretmekteyiz. Şanlıurfa’da yoğun bakım süreçleri olarak daha önce il ve ilçelerimizdeki hastanelerimizde yoğun bakım yatak sayılarımızı artırmıştık.” dedi.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim