Kısıtlı seçmenler araştırılacak

TAKİP ET

YSK, İstanbul seçimleri için KHK'lıların oy kullanmasında bir sakınca olmadığını belirtirken, kısıtlı seçmenler ise sorgulanacak.

AK Parti'nin itiraz başvurusunda İstanbul'da zihinsel engelli, cezaevi seçmeni ve ölü olarak görünen seçmenlerin oy kullanıp kullanmadığının araştırılması talebi YSK tarafından kabul edildi. YSK, AK Parti tarafından tek tek isimleri tespit edilen 41 bin 132 kısıtlı görünen seçmenin 31 Mart günü oy kullanıp kullanmadığının araştırılmasına karar verdi. Bu kapsamda, zihinsel engelliler ile ilgili olarak sulh hukuk mahkemelerine yazı yazarak bu kişilerle ilgili ‘kısıtlılık' kararı olup olmadığı sorulacak. Ayrıca cezaevi seçmenleri ve ölü olarak görünen seçmenlerle ilgili seçim kurullarından bilgi istenecek. Seçim kurullarından ve sulh hukuk mahkemelerinden gelen listelere göre, YSK bu kez il-ilçe seçim kurullarından bu kişilerin oy kullanıp kullanmadığının tespit edilmesini isteyecek.

 

kısıtlı seçmenler araştırılacak ysk İstanbul seçimleri için khklıların oy kullanması ysk ak parti tarafından tek tek isimleri tespit edilen 41 bin 132 kısıtlı