Kışlık elbiseler cep yakıyor!

TAKİP ET

Geçen yıllara göre bu yıl temel gıda ihtiyaçlarına gelen zamlar giyim sektörünü de vurdu. Fiyatların yüksek olmasından dolayı giyim mağazalarına girmeye korkan vatandaşlar, küçük esnaflarda alışveriş yapmaya başladı. AVM ve giyim mağazalarında yüzde 300'e varan zamlardan dolayı vatandaşlar kışlık elbiseleri küçük esnaflardan tedarik etmeye yöneldi.

Küçük esnaflarda bulunan ürünlere gelen yüzde yüzlük zamlara üzülmek yerine mağazalardaki fahiş fiyatları görünce sevinen vatandaşlar küçük esnaflarda tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Haliliye ilçesinin en işlek caddesi olan Bahçelievler’de giyimcilik yapan Mehmet Olgun, giyim ürünlerine yüzde 100 gelen zamların vatandaşlar tarafından normal karşılandığını, bazı giyim mağazalarında kışlık elbiselere gelen yüzde 300’luk zamların yanında küçük esnaftaki fiyatların uygun olduğunu kaydetti.

Olgun, geçen seneyle bu yılı karşılaştırdığında fiyatların fazla yükselmediğini, mağazalara göre küçük esnafların daha vicdanlı olduğunu ve Urfalıların artık küçük esnaflar üzerinde alışveriş yapması gerektiğini söyledi.

HERKESTE FİYAT AYNI DEĞİL

Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan Giyimci Mehmet Olgun, giyim fiyatlarının her yerde aynı olmadığını, küçük esnaf ile büyük giyim mağazalarındaki fiyatlar arasında dağlar olduğunu vurguladı. Olgun, “giyim fiyatları geçen seneye göre fazla artış göstermemiştir. Ama AVM’lerde büyük giyim mağazalarında fiyatlar baya yüksek. Esnaflar arasında fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Misal ben bir ürünü 200 TL’ye satıyorsam aynı ürünü aynı markayı o esnaflar 300 TL’ye veriyor. Yani biraz esnafların elini vicdanına koyması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

GELİR EŞİTSİZLİĞİ VAR!

Herkesin aynı maddi imkanlara sahip olmadığını aktaran Mehmet Olgun, “Toplumda ciddi bir gelir eşitliksizliği söz konusu, onu kimse inkar etmiyor ama bizimde ellimizi vicdanımıza koymamız lazım. Serbest piyasa olmaması lazım.  Bazı aileler geliyor çocuğuna 2 Bin TL’ye çocuğuna eşya alıyor hiç umurlarında olmuyor. Bazı aileler geliyor, fiyatları görünce çocuklarını alıp başka sefer geliriz diye çekip gidiyorlar” ifadesini kullandı.

VATANDAŞ YÜZDE 100 ZAMMA SEVİNİYOR!

Yaşanan zamlardan giyim sektörünün de nasibini aldığını aktaran Olgun, küçük esnaflardaki yüzde 100’luk zamlar artık vatandaşlar tarafından normal karşılandığını aktardı. Olgun, “Geçen seneye göre yüzde 100 artış var, fakat bazı yerlerde yüzde 300 olmuş durumda, çünkü serbest piyasa olmuş her şey. Müşteri kaybına uğramadık çünkü millet gelip alıyor almak zorunda kalıyor. Giyim de bir temel ihtiyaçtır çünkü. Onun için vatandaşlar yemesinde kısıyor giyime veriyor. Adamın çocuğu ağlıyor adam gidip borç ediyor harç ediyor yine de elbise alıyor. Herkes vicdanlı olsun kar marjını düşürsün insanlar bu kış üşümesin.” dedi.

ARTIK ESKİSİ GİBİ ÇEŞİT ALMIYORLAR!

Vatandaşların geçen yıllarda kışlık aldıkları zamanlarda iki üç çeşit aldığını, yaşanan zamlardan dolayı tek çeşit alabildiğini belirten Mehmet Olgun sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar kış hazırlıklarına başladı. Artık havalar soğudu insanlar alışverişe geliyorlar. Herkes bütçesine göre alışveriş yapmaya geliyor. Parası olmayanlarda eskileriyle devam ediyor. Seneye alırım bunla da idare ederim diyor. Eskiden alışverişe gelenler iki üç çeşit alırlardı, şimdi tek çeşitle yetinmeye çalışıyorlar. Gelir seviyesi düştü insanlar arasında. Artık iki üç çeşit alma lüksü kalktı insanlar arasında.”

Haber Mehmet Kırvar

Kışlık elbiseler cep yakıyor! Geçen yıllara Fiyatların yüksek olması yüzde 300’e varan zamlardan dolayı küçük esnaflardan tedarik etme