Kızılay binası takası tartışması

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızılay binasının yıktırılarak kent meydanına dönüştürülmesi karşılığında 8 bin metrekareden fazla alanın takas edilmesi tartışmalara neden oldu. Büyükşehir Belediyesi eski Meclis üyesi Nihat Kılıç, konu ile ilgili Başkan Beyazgül'e yanlış bilgi verildiğini iddia etti.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Yusufpaşa Mahallesinde kent meydanı projesi için Kızılay binası ile Haliliye ilçesine bağlı İpekyol Mahallesindeki bazı taşınmazlar Büyükşehir Belediyesine bırakılması teklifi komisyon tarafından uygun görüldü. Söz konusu taşınmazlara karşılık mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan Haliliye ilçesine bağlı Ertuğrulgazi Mahallesinde 4 ayrı parselde toplam 8 bin 652 metrekare alan takas edilecek.

 

Söz konusu takas ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi Nihat Kılıç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e Kızılay binası konusunda yanlış bilgi verildiğini iddia etti. Kılıç, “Önceki dönemdeki arkadaşların Kızılay’ın binası için 4 parselde anlaştığı, sizin bunu 3 parsele düşürdüğünüz ile ilgili olarak yanlış bilgilendirilmişsiniz sayın Zeynel Abidin Beyazgül başkanım!  Önceki dönemdeki Meclis üyesi arkadaşlar da şahit. Biz bu talebi kabul etmedik. Bilgilerinize.” dedi.

 

‘Bu yerlerin ömrünü tamamlayan binaya karşılık verilmesi doğru değil’

Eski Başkan Meclis üyesi Kılıç, “Yapı ömrünü tamamlamış. Karot alındığında belki de yıkım kararı verilecek. Kızılay binasına karşı ŞUSKİ bölgesinde 5734 Ada 6,7,8,9 numaralı parsellerin toplamı olarak 8652 metrekare yer verilmesi doğru değildir.” ifadelerini kullandı.







Urfa Değişim

beyazgül yanlış mı yönlendiriliyor? Şanlıurfa büyükşehir belediyesi ‘başkan beyazgül yanlış bilgilendirilmiş’ ‘bu yerlerin ömrünü tamamlayan binaya karşılık verilmesi doğru değil’