Kızılay Meydanı için bir adım kaldı

TAKİP ET

Yusuf Paşa Mahallesinde kamulaştırma kararı ile yıkımına karar verilen binalarda çalışmalara başlandı. Aynı mevkideki Ticaret ve Sanayi odasına ait binanın yıkımı için devam eden girişimler olumlu sonuçlanırsa, Urfa'nın göbeğinde yeni bir meydan açılmış olacak.

Geçtiğimiz Eylül ayında, Eyyübiye’nin Yusuf Paşa Mahallesi sınırlarında yer alan bazı taşınmazların, yıkımı için Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile acil yıkım kararı verilmişti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı planlanan Meydan Projesi'nin hayata geçirilmesi amacıyla binalarda yıkım çalışmaları başladı.

 

Urfa’nın kangrenleşmiş sorunları var

Kızılay Meydanı için yıkım çalışmalarının startını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Bayezgül, yıkım alanında açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Urfa’nın çok sorunu olduğunu ve bunların çoğunun kangrenleşmiş olduğunu belirten Beyazgül ‘’Önce Kale arkasından başladık, kale arkasındaki 300 konutun yıkımını gerçekleştirdik. Burada hem dezavantajlı şartlarda yaşayan vatandaşlarımız rahatladı, hem de tarihi Şanlıurfa bütün silüeti ile ortaya çıktı. Yine Urfa’nın önemli bir sorunu oto alım satım siteleri yeni yerine taşındı ve oradaki insanlarımızda rahatladı. Nekropol alanı hem ışıklandırıldı hem de oradaki 35 tane konut yıkıldı’’ dedi.

 

Kızılay Meydanı herkesi mutlu ediyor

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile meydan olması yönünde çalışmaların hızlanmasıyla eski kızılay binasının yıkımına başlandı. Kızılay binasının yıkımında konuşan Başkan Beyazgül ‘’Buraya biz Kızılay Meydanı diyoruz, buranın yıkılması herkesi mutlu ediyor. Bu meydanın açılması Urfa’yı rahatlatıyor, buranın yıkılması tarihi alanların ortay çıkması için ikinci büyük adımdır. Daha sonra belediye binamızın yıkımı gerçekleştireceğiz ve yanındaki iki tarihi bina ortaya çıkacak orayı da ağaçlandıracağız.”

 

Son adım Ticaret ve Sanayi odası

Kızılay binasının yıkımı ile başlayan çalışmalar neticesinde bölgeye yeni bir meydan yaratılması hedefleniyor. Ancak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde olmayan iki bina bu hedefler önünde set olmuş durumda. Bölgede yer alan bir otel ile Ticaret ve Sanayi odasına ait bir bina meydan projesi için büyük engel teşkil ediyor. Bu konuya da değinen Başkan Beyazgül ’’ Eski Ticaret ve Sanayi Odasının binası ne olacak diyorlar ve bende diyorum ki kepçelerin yüzü artık oraya döndü, inşallah en yakın zamanda bu bina ile ilgili temasımızı devam ettireceğiz ve Şanlıurfa’nın merkezinde, göbeğinde bir meydan açacağız. Buradaki işletme sahiplerine teşekkür ediyorum, buraya girer girmez bizlere çok büyük bir anlayış gösterdiler, kolaylık gösterdiler. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Bu yeni meydanımızın Şanlıurfa’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ‘’ ifadelerini kullandı.



Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim