Konuyu Meclise taşıyarak engel oldu

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, daha önce öğrencilerini taciz ettiği iddiasıyla açığa alınan müdür yardımcısının Şanlıurfa'da görevlendirildiğini belirterek, konuyu Meclise taşıdı. Sürücü'nün önerge vermesinin ardından taciz suçuyla açığa alınan müdür yardımcısının görevinin durdurulduğu iddia edildi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev yapan okuldaki öğrencilerini taciz ettiği iddiasıyla bir yıl süre ile görevinden uzaklaştırılan müdür yardımcısının bir yıl aradan sonra Şanlıurfa’daki bir okulda görevlendirildiği iddiaları tepki aldı. Tepkiler üzerine HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, konuyu Meclise taşıdı.



Milletvekili Sürücü, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması üzerine Meclise verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi:  

Bakanlığınızın cinsel istismar iddialarının ardından taciz olayının yaşandığı Cizre’de bulunan liseye ne kadar bir sürede müfettiş göndermiştir?

Bakanlığınızın açılan dosyanın akibetine göre bir karar alması gerekirken, açığa almanın yanında kıdem durdurma cezasını geri dönüş adına peşin hüküm olarak mı vermiştir?

Bakanlığınız bahsi geçen müdür yardımcısının daha önce görev yaptığı okullarda bir soruşturma açmış mıdır? Şüphelinin daha önceden bir disiplin suçu mevcut mudur?

Bakanlığınız hangi eğitim teorisine dayanarak açığa alınmış bir cinsel istismar şüphelisini tekrardan görevlendirmiştir?

Bakanlığınız cinsel istismar şüphelisinin Şanlıurfa’da aynı tutum ve davranışları sergilemeyeceği kanısına mı varmıştır? Bakanlığınızın böyle bir kanısı mevcutsa kamuoyu ile paylaşacak mısınız?

Bakanlığınız kurumlarında çocuk istismarını önlemek için bir çalışma planlanıyor mu?

 

Müdür yardımcısının görevinin durdurulduğu iddia edildi

Milletvekili Sürücü’nün Meclise verdiği soru önergesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tacizle suçlanan müdür yardımcısının Şanlıurfa’da görevlendirilmesinin durdurulduğu iddia edildi.

 

konuyu meclise taşıyarak engel oldu hdp Şanlıurfa milletvekili ayşe sürücü Şanlıurfa’da görevlendirildiğini belirterek müdür yardımcısının görevinin durdurulduğu iddia edildi milli eğitim bakanı ziya selçuk’un yanıtlaması üzerine