Kördüğüm olan oto galerici meselesi

TAKİP ET

Şanlıurfa oto galericiler sitesi esnafının bir kısmı yeni yerine gitmemekte direnirken, konu ile ilgili tartışmalar gündemde yer almaya devam ediyor. Kimi esnafları haklı görüyor, kimi de taşınmayan esnafa tepki gösteriyor. Kördüğüm haline gelen meselede herkes birbirini suçluyor.

Oto galericiler sitesinin kent merkezinde olması Şanlıurfa'nın en önemli sorunlarına neden oluyor. Yerlerinin dar olması ve yoğun olması başta trafik olmak üzere birçok alanda sorunların oluşmasına neden oluyor. Kent merkezinde yaşanan bu sorunun giderilmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleşim alanından uzak yeni oto galericiler sitesi yapıldı.

 

Büyükşehir, 'Taşının' diyor; esnaf, 'Eksiklikler bitmemiş' diyor

Büyükşehir Belediyesi oto galericileri esnafının yeni yapılan siteye taşınmaları için son gün 30 Kasım tarihini belirlemişti. Bu tarihe kadar taşınmayan esnafın zorla çıkarılacağı açıklanmıştı. Ancak belirlenen tarihin geçmesine rağmen bazı esnaflar taşınma işlemlerini yaparken, bir grup esnaf da yeni yapılan alanda henüz eksikliklerin olduğunu gerekçe göstererek taşınma süresinin uzatılmasını istedi. 

 

Milletvekili Aydınlık aracı oldu

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, taşınmak istemeyen esnafların taleplerine kayıtsız kalmadı. Aydınlık, esnafları da yanına alarak Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile görüştü. Vali Erin taşınma işleminin durdurulması talebini kabul etti. Milletvekili Aydınlık da taşınma işleminin durdurulmasını başarı olarak kamuoyuna açıkladı.

 



Milletvekili Aydınlık'a tepki geldi

Söz konusu taşınma işlemleri ile ilgili arayı bulan Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık'a sosyal medyadan tepki geldi. Vatandaşlar, oto galerici sitesinin kente büyük sorun yaşattığını, vatandaşları düşünmesi gerekirken birkaç esnafın tarafında duran Milletvekili Aydınlık'ın hata ettiğini belirttiler. Yapılan bir diğer yorumlarda "Tepki gösterdiğimiz konuyu Milletvekili Aziz Aydınlık, iyi bir iş başarmış gibi gösteriyor" ifadelerine yer verildi.

 

Herkes birbirini suçluyor

Gündem konusu olan oto galericiler sitesindeki durum Şanlıurfalıları da ikiye böldü. Büyükşehir Belediyesinin yeni galericiler sitesinde birçok eksikliği tamamlamadığını belirten görüşlere karşı, taşınma işlemini gerçekleştirmeyen esnafları suçlayanlar da var.



Mahmut Kaya / Urfa Değişim

kördüğüm olan oto galerici meselesi büyükşehir aşının diyor; esnaf eksiklikler bitmemiş diyor milletvekili aydınlık aracı oldu milletvekili aydınlıka tepki geldi herkes birbirini suçluyor Şanlıurfa oto galericiler sitesi