Koronavirüse karşı doğal çaylar

TAKİP ET

Şanlıurfa Aktar Pazar'ında yer alan doğal çaylar bağışıklığınızı güçlendirerek sizi koronavirüse karşı güçlü tutuyor. Aktar Mehmet Kişioğlu, 'Doğal çaylarımız mikrop öldürme özelliğine sahip aynı zamanda direnci güçlendiriyor' dedi.

Koronavirüsün hızla yayılması üzerine vatandaşlar bağışıklığı güçlendirmek için doğal alternatif ürünlere yöneldi. Kentteki doğal şifa kaynağı olarak bilinen aktarlarda vatandaşın en çok tercih ettiği ürünler doğal çaylar ve bitkisel sabunlar oluyor.

 

Pandemi nedeniyle eski günlere nazaran işlerinin düştüğünü söyleyen Aktar Mehmet Kişioğlu, geçmişte halkımız soğuk algınlığı için doğal ürünlere rağbet ederdi. Şu anda ise bağışıklığı virüse karşı güçlü tutmak için doğal çaylara rağbet gösteriyor” dedi.

 

Kuşburnu, Isırgan Tohumu ve Hibisküs Çayı tercih ediliyor

Kovid-19 nedeniyle pazarımızda bitki ve doğal yapım ürünlere talebin arttığını söyleyen Kişioğlu, şunları kaydetti, “Özellikle bu mevsimde kuşburnu, zerdeçal, zencefil, tarçın, çörekotu, ısırgan tohumu, bunların tamamından oluşan bir karışımımız var. Vatandaşlarımız en çok bunlara talep gösteriyor.  Ayrıca bizim karıştırmış olduğumuz 12 çeşitten oluşan bir çayımız. İçerisinde zerdeçal, zencefil kuşburnu, defne yaprağı, ada çayı, melisa ve hibisküs çayı gibi karıştırmış olduğumuz bitki çaylarımız var. Bu çaylarımız bağışıklığı güçlendirdiği gibi virüse karşı direnci de arttırdığını söylemek mümkün” dedi.

 

Bitkisel sabunlar hijyeni sağlıyor

Aktar Pazarı’nda satılan bitkisel sabunların virüslere karşı koruyucu kalkan özelliğinde olduğunu söyleyen aktarlar, “Virüse karşı sık sık ellerimizi yıkadığımız için egzama meydana gelebiliyor. Eğer bu bitkisel sabunlar kullanılırsa egzamaya karşı koruyucu bir özelliği de var” dediler.

Aktar esnafı Siirt Bıttım sabunu ve eşek sütü ile yapılan sabunların da özellikleri şöyle aktardı, “Siirt Bıttım sabunu saç dökülmesine iyi gelir ve mevcut saçı güçlendirir. Aynı zamanda kurumayı önler Sedef ve egzama için iyidir. Ardıç katranı sedefe, egzamaya, mantara, kaşıntıya, saç dökülmesine vs. iyi gelir. Özel karışımlardan oluşan sabunlar. Eşek sütlü sabun, ciltteki sivilce lekesi ve güneş lekesi kırışıklığa iyi gelir düzenli kullanımda ise teni açtığını biliyoruz. Yılan otu yağlı sabun saçta hücre yapar ve mevcut saçı güçlendirir. Saç artırmaya birebirdir” şeklinde konuştu.

 

 Gülbahar Gülba / Urfa Değişim