Koşukavak: 'Şampiyonluğa oynayan takım topa sahip olmalı'

TAKİP ET

Skor ve kişiler üzerinden yorum yapmanın çok sığ olduğunu belirten Bursaspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, "Maç kaybedebilirsiniz, hata yapabilirsiniz, gol atabilirsiniz. Bunlarla ilgilenmiyorum. Oyuncunun pozisyonu doğru mu onunla ilgileniyorum. Şampiyonluğa oynayan takımında topa sahip olması gerekiyor" dedi.

TFF 1. Lig'in 4. haftasında Osmanlıspor'u ağırlayacak olan Bursaspor, hazırlıklarına devam ediyor. Özlüce Tesisleri'nde koordinasyon hareketleriyle başlayan antrenman, çabukluk çalışmalarıyla devam etti. Ardından yarı sahada çift kale maç yapan Bursaspor, son bölümde taktik çalıştı. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bursaspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Fenerbahçe ile oynanan hazırlık maçının kazanma alışkanlığı, takım kurgulaması ve özgüven açısından güzel geçtiğini söyledi.

"Oyunun kontrolünü ele geçirmeniz gerekiyor"

TFF 1. Lig'in henüz tam manasıyla kendini ifade edemediğini belirten Koşukavak, "Şampiyonluğa oynayacak bir takım, topla daha fazla oynama mecburiyeti var. Skor bizdeyken alana yerleştik, savunma yaptık, birileri çok hoşnut oldu. Ama şampiyonluğa oynayacak bir takımsa, topla oynama mecburiyeti var. Eğer ki sizin bir hedefiniz varsa takımınızı bir üst lige çıkarmak istiyorsanız oyunun kontrolünü ele geçirmeniz gerekiyor. Top rakipteyken oyunu sürekli kontrol edemezsiniz. Şampiyonluğa oynayacak takım topa sahip olur. Oynamamız için de o duygu kontrolünü sağlayacak deneyimli oyunculara ihtiyaç var. Genç oyuncuları da kullanacağız. Öyle bir durum oldu ki; hoca gençleri mi oynatacak deneyimlileri mi? Siz o zaman karar verin, şampiyonluğa mı oynayacağız, yetiştirmeye mi çalışacağız, yoksa ikisini birden mi yapalım? İkisini birden yapma taraftarıyım” diye konuştu.

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati koşukavak bursaspor spor haberleri