Köylülere gelir kapısı oldu

TAKİP ET

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 'Gelir getirici ağaç modeliyle' kırsal bölgelere dikilen badem, ceviz, zeytin ve Antep fıstığı gibi ağaçlar köylülerin gelir kapısı oldu.

Orman Genel Müdürlüğü’nün talimatı ile kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlara ek gelir sunmak adına ağaçlandırma sahalarında dikilen gelir getirici tür olarak dikilen Badem, Ceviz, Zeytin, Antep fıstığı gibi türler köylülere gelir sağlıyor.

 

Gelir getirici tür olarak dikilen badem, ceviz, zeytin, Antep fıstığı gibi türlerinin gelişim ve bakım çalışmalarını takibi için kırsalda yasayan vatandaşların eğitimi ve bilinçlendirilmesi için Orman Bölge Müdür yardımcısı Mehmet Taşan başkanlığında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği ile kuruldu. Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü 7 ilde sahaları tek tek gezerek yerinde inceleme yaptı. Yapılması gereken çalışmalar yöre halkına ve ilgili kurum çalışanları bilgilendirerek çalışmalar tamamladı. Dikilen gelir getirici türlerin, fidanların daha erken ekonomiye kazandırılması için önerilerde bulundu.