Kriz Masası Oluşturuldu

TAKİP ET

HAK-İŞ ve MEMUR SEN tarafından dün Şanlıurfa'da meydana gelen kazada, hayatını kaybedenlerin ailelerinin ve yaralıların mağduriyet yaşamaması için kriz masası oluşturuldu.

1 Mayıs kutlaması için Kahramanmaraş'tan Şanlıurfa'ya gelen işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi ve kazada 5 kişinin hayatını kaybetmesi, 13 kişinin yaralanması ile ilgili açıklamalarda bulunan HAK-İŞ Genel Sekreteri Osman Yıldız, kazanın başka otomobili lastiğinin patlaması sonucu meydana geldiğini belirtti.

Kazada yaralananların Şanlıurfa'da tedavisi sürerken, HAK-İŞ ve MEMUR SEN tarafından yaralıların mağdur olmaması için kriz masası oluşturuldu. Bu durumda yaralıların Şanlıurfa'daki her türlü ihtiyaçları karşılanacak. 

Oluşturulan kriz masasının bir an önce çalışmalarına başladığını belirten Dr. Osman Yıldız; "Başka bir otomobilin lastiği patlamış ve otomobil işçilerimizi taşıyan midibüse çarpmış bunun sonucunda ise midibüs devrilmiştir. Kaza sonrasında hayatını kaybeden 5 kişi Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesine gönderilmiş ve toprağa verilmiştir.

Rahmete eren kardeşlerimize Allah’tan rahmet geride kalan kederli ailelerine ise sabırlar diliyoruz. Bizler oluşturduğumuz kriz masamız ile Şanlıurfa da bulunan yaralık kardeşlerimizin tedavi sürecini izliyoruz ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Aynı zamanda sevki mümkün olan kazazedelerimizin yine Elbistan’a sevklerini gerçekleştirerek ailelerinin yanında tedavi süreçlerinin devamını sağlıyoruz. Yanı sıra şu anda tedavisi Şanlıurfa’da devam eden hastalarımızın ise yanlarında olarak her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. 

Biz HİZMET İş ve MEMUR SEN olarak Şanlıurfa da düzenlemek istediğimiz mitinge katılmak için Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesinden gelerek Şanlıurfa oto yolunda kaza geçiren işçi ve memur arkadaşlarımızın ve ailelerinin yanlarında olacağımızı belirtmek istiyoruz.

Başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere çok sayıda siyasi parti temsilcileri ve ana muhalefet partisinin geçmiş taziye ve geçmiş olsun mesajlarını aldık. Bu nedenle bizlere gerek mesajlarıyla gerekse yanımıza gelerek bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

kriz masası oluşturulacak hak-İŞ ve memur sen Şanlıurfada meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin aileleri yaralıların mağduriyet yaşamaması için kriz masası oluşturuldu