Küçük göl turistleri bekliyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde yer alan doğal göllerden olan küçük göl, hem turistleri hem de piknikçileri bekliyor.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sıcaklık artışı her geçen gün artıyor. Geçen yıldan beri devam eden pandemi ve yasaklar; İnsanların eve kapanmasına neden oldu. Tabi bu yasaklar ve hastalık sürecinde sürekli evin içinde yaşamak zorunda kalan insanlar, sıcakların artmasıyla ve yasakların da kısmen de olsa kalkmaya başlamasıyla birlikte serin ve yeşilin bol olduğu parklara, ormanlara, mesire alanlarına, köylere ve tatil merkezlerine gitmeye başladılar.


Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da İnsanların gidip eğlenebileceği, gezebileceği ve piknik yapabileceği yerlerin başında Şehir merkezindeki GAP Vadisi ile diğer parklar ile Atatürk Ormanı geliyor. Ancak, bunların dışında kırsal ilçelerdeki mesire ve doğal güzellikleriyle ünlü olan yerler de revaçta. Örneğin Halfeti, Birecik, Hilvan, Siverek Takoran vadisi ve Bozova gibi Fırat Nehrine kıyısı olan ilçelerdeki piknik yerleri, sahiller ve tesisler, her yaz mevsiminde olduğu gibi bu yaz mevsiminde de yoğunluk yaşanacak gibi görünüyor.



Şanlıurfa’dan ve çevre illerde bulunan vatandaşlar, kapanmadan çıktıktan sonra rahat bir nefes alabilmek ve aileleri ile birlikte güzel bir gün geçirmek için en çok rağbet ettiği yerlerin başında Bozova’daki Çatak Tesisleri, Atatürk Barajı, Kaptaşı ile Küçük göl gelmektedir.

Bozova merkeze yaklaşık 2 km uzaklıkta bulunan ve doğal bir göl olan Küçük göl sakinliği, yeşillikleri ve de göldeki balıklarıyla dinlenmek ve güzel vakit geçirmek için çok ideal bir yer olarak vatandaşları bekliyor.

Urfa Değişim