Küçük yaşta evlilikler gündeme getirildi

TAKİP ET

Suruç Belediyesi Meclis üyeleri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında kadın erkek eşitliği, küçük yaşta evlilik ve kadına şiddet konularını gündeme getirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısına katılan Suruç Belediyesi yönetimi, ilçede bulunan sorunlar ile ilgili önerge verdi. Suruç Belediye Eşbaşkanı Hatice Çevik başkanlığında Meclis üyeleri tarafından hazırlanan konular toplantıda gündeme getirilerek sorunların çözümü ile ilgili önerge verildi.

Kadın-erkek eşitliği, kadına şiddet ve erken yaşta evlilik

Suruç Belediyesi yönetimi tarafından Büyükşehir Belediye Meclisine verilen önergelerde bölgede sorun haline gelen kadın-erkek eşitliği, kadına şiddet ve küçük yaşta evlendirilme konuları gündeme getirildi. Araştırılması için Meclise verilen bu konular ile ilgili araştırma yapılması ve üst komisyona alınması oy birliği ile kabul edildi.

Toplam 10 adet önerge veren Suruç Belediyesi yönetimi, Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında yer alan alt yapı, üst yapı, ana arterlerde bulunan orta refüjlerdeki ağaçların bakımı sulanması ve iyileştirilmesinin yanı sıra yine Büyükşehir sorumluk alanında yer alan aile mezarlıkları, kilitli parke taşı, kaldırım bakım ve onarım, köy bağlantı yolları, ŞUSKİ konularını da toplantıda gündeme getirdi.

 

küçük yaşta evlilikler gündeme getirildi suruç belediyesi meclis üyeleri Şanlıurfa büyükşehir belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı kadın-erkek eşitliği kadına şiddet ve erken yaşta evlilik