'Kuduz hastalığı ölümcül tehdit oluşturuyor'

TAKİP ET

Kuduz Profilaksi Rehberi Eğitimi ile ilgili Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi toplantı salonunda hastane çalışanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Mehmet Reşat Ceylan,  “Kuduz, insan sağlığını tehdit eden en önemli zoonotik hastalıklardan birisidir. Özellikle klinik belirtiler geliştikten sonra geriye dönüşün mümkün olmaması ve hastalığın dramatik bir şekilde ölümle sonuçlanması kuduzun önemini ortaya koymaktadır. Bu sebeple, gerek kuduz riskli temas öncesi, gerekse kuduz riskli temas sonrası doğru profilaksi uygulamalarının gerçekleştirilmesi elzemdir. Ayrıca insan kuduz vakaları toplum sağlığı açısından ağır tehdit oluşturmamakla birlikte, kişinin kuduz hastalığı açısından ölümcül bir tehdit altında bulunduğu bilinmektedir. Bu nedenle, kuduz riskli temaslılarda aşılamanın gerekliliği konusunda kişilerin detaylı bir şekilde bilgilendirilmesi büyük önem arz etmektedir.” dedi.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Reşat Ceylan, vermiş olduğu eğitimde Kuduz Profilaksi Rehberindeki değişiklikler, kuduz hastalığına yaklaşım ve mücadele konusunda güncel bilgiler verdi.

 

‘kuduz hastalığı ölümcül tehdit oluşturuyor’ kuduz profilaksi rehberi eğitimi Özellikle klinik belirtiler geliştikten sonra ayrıca insan kuduz vakaları toplum sağlığı