Kuduz vakasına rağmen halen önlem alınmıyor!

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde Bozova ilçesinde kuduz vakasının görülmesine rağmen halen Şanlıurfa'da başıboş köpekler için herhangi bir önlem alınmıyor.

Şanlıurfa’nın birçok mahallesinde başıboş dolaşan köpekler vatandaşları sürekli tedirgin ederken, köpeklerin toplatılmasıyla ilgili önlemler çoğu zaman yetersiz kalıyor. Başıboş gezen köpeklerden dolayı vatandaşlar gece saatlerinde sokağa çıkmaktan tedirgin olurken, bu konu birçok kez tepki çekti. Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesi’nde de sokaklarda başıboş köpeklerin sayısının fazla olması dolayısıyla mahallilerin tepkisi sonucu ekipler olay yerinde inceleme yapsa da köpekler yine barınağa götürülmedi.

 

Kuduz vakasının görülmesi tedirginliği artırdı

Geçtiğimiz günlerde Bozova ilçesine bağlı Dutluca Mahallesi’nde de başıboş bir köpek mahallelilere saldırmıştı. Köpekte alınan numune köpeğin kuduz olduğunu belirlemişti. Bunun üzerine mahalle karantinaya alınmıştı. Bu durum ise vatandaşların başıboş gezen köpeklere karşı tedirginliğini artırmıştı.

 

Konu Belediye Meclisinde gündeme getirildi

Geçtiğimiz hafta toplanan Büyükşehir Belediye Meclisinde de kuduz vakası gündeme getirilerek, başıboş köpeklerin toplanması talep edildi. HDP Meclis üyesi Sema Aişeoğlu, konu ile ilgili önerge vererek başıboş köpeklerin toplanarak barınağa alınmasını talep etmişti.

 



Halen önlem alınmıyor

Bozova’da kuduz vakasının görülmesi vatandaşların sokakta dolaşan köpeklere karşı tedirginliğini artırırken, halen mahallelerdeki başıboş köpekler için etkili bir çalışma yapılmıyor. Haliliye Belediyesi hizmet binası çevresinde başıboş bir şekilde gezen köpekler de vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşlar, merkezi mahallelere kadar gelen köpeklerin belediye ekipleri tarafından toplanarak barınaklara alınmasını istiyor.



Urfa Değişim

kuduz vakasına rağmen halen önlem alınmıyor! kuduz vakasının görülmesi tedirginliği artırdı konu belediye meclisinde gündeme getirildi halen önlem alınmıyor hdp meclis üyesi sema aişeoğlu bozova ilçesine bağlı dutluca mahallesi