Kültür festivalinde Urfa yok! Urfa Çalışma Grubu tepki gösterdi

TAKİP ET

Şanlıurfa Çalışma Grubu tarihin ve kültürün başkenti konumunda olan Şanlıurfa'nın bu festivale dahil edilmemesine tepki gösterdi.

Şanlıurfa Çalışma Grubu tarafında konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİ BAŞLIYOR, AMA URFA GÜZERGAH DIŞI KALDI!

Dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, belirlenen Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 11 şehirde, farklı sanat türlerinin, yerli ve yabancı farklı kültürden insanların sanatın evrensel dilinde birleşmesi 5-13 Ağustos'ta Nevşehir'de düzenlenecek Kapadokya Balon Ve Kültür Yolu Festivali'yle başlayacak.

Sergi, konser, söyleşi ve atölyelerden oluşan 300'den fazla etkinliği sanatseverlerle ücretsiz buluşturacak festival için 30'dan fazla mekanda yapılacak etkinliklerde 1000'den fazla sanatçı yer alacak. Altı ay planlanan Festivallere 30 bine yakın sanatçı katılacak olup, 4 binden fazlada etkinlik düzenlenecek.

Festival amatör ve profesyonel fotoğrafçılardan oluşan yüzlerce fotoğraf severin katılımıyla gerçekleştirilecek Foto maraton Gala konserleri. Ünlü isimlerden konserler, kurulacak festival sahnelerinde "Sokağın Sesi" dinletileri, tiyatro oyunları ve müzikaller sahnelenecek, sergiler, Söyleşi, sinema gastronomi ve atölye etkinlikleri ile illere hem katkı sağlayacak hem de turizmi canlandıracaktır

Maalesef ki Kültür Yolu Festivalinde UNESCO Mirası Göbeklitepe. Peygamberler Kenti. Arkeolojik değerleri. Konik Kubbeli Harran Evleri, Dünyanın ilk Üniversitesi ve Neolitik dönem yerleşim merkez kalıntılar En büyük mozaik müzesi olan TARIHIN SIFIR NOKTASI URFA SIFIR sayıldı.

Acaba 2024 listesinde yer almak için, çabalar mıyız, acaba hazırlanır mıyız?"

Şanlıurfa Çalışma Grubu