'Kurumlar arası irtibat şart!'

TAKİP ET

Suruç Kaymakamı Kenan Aktaş, ilçeye yapılacak olan projeler kapsamında ilçenin geleceği için kurumların birbirinden kopuk olmamasının gerektiğini belirtti.

Şanlıurfa'nın ticari anlamında önemli bir geçiş güzergahında bulunan Suruç, hak ettiği değeri bulamazken, halen birçok sorunla karşı karşıya olan bir ilçe konumunda. Tarımda da büyük bir öneme sahip olan Suruç, iş imkanlarının yetersiz olmasından dolayı sürekli başka bölgelere göç vermeye devam ediyor.

 

'Sıcak bir gülümseme de Suruç halkını çok mutlu ediyor'

Kısa bir süre önce göreve başlayan Suruç Kaymakamı Kenan Aktaş, ilçe ile ilgili görüşlerini aktardı. Suruç'a ön yargılı olarak yaklaşılmasından dolayı, ilçenin olumsuz olarak hafızalara yansıtıldığını belirten Kaymakam Aktaş, "Suruç ilçesi insanlarıyla, yaşantısıyla çok güzel bir yerdir. Göreve kısa süre önce başladım ama sokağa çıkıp vatandaşları ziyaret ettiğimde insanların sıcak kanlılığıyla karşılaştım. Bir kaymakamın sadece makamında oturarak değil, sokakta da ziyaretlerde bulunması vatandaşları o kadar sevindiriyor ki o gülümsemeleri bizim de içimizi ısıttı. Suruç'ta yaşayan insanlar, devlet görevlilerinin, kurum yetkililerin sadece kendilerini ziyaret etmelerini, sohbet etmelerini istiyor. Başka istekleri yok." dedi.

 

'Yapı sorunları olsa da bunlar çözülebilecek konulardır'

Suruç'un yapı olarak durumunun nasıl olduğu sorusu üzerine Kaymakam Kenan Aktaş, "Suruç ilçesinin bazı alanlarında taban sularının yükselmesiyle su sızması oluyor. Bu durum da inşallah çözülecek. Yapı olarak sorunlar yaşansa da bunlar yapılan çalışmalarla halledilebilir konulardır. Suruç Devlet Hastanesi'nde de meydana gelen su sızması ile ilgili çalışmalar şu anda yapılıyor. Okulların durumu ile ilgili sınıf kapasitesinden fazla değil, sınıflara uygun şekilde öğrenciler eğitimlerini sürdürüyor. Yani ziyaret ettiğim okullarda her sınıfta ortalama 20-25 öğrenci eğitim görüyor." şeklinde konuştu. 

 

'Memleketin geleceği için kurumların birbirleriyle işbirliği içerisinde olması gerekir'

Bir kentte kurumların birbirleriyle kopuk halde hizmet etmesinin hiçbir fayda sağlamayacağını dile getiren Suruç Kaymakamı Kenan Aktaş, "Suruç ilçesinde yapılacak olan projeler, yatırımlar, hizmetler gibi konularda ilgili kurumların işbirliği içerisinde olması gerekir. Çünkü bütün kurumlar Türkiye Cumhuriyeti'nin çatısı altında hizmet amacıyla kurulmuştur. Herhangi bir çalışma yapılacağı taktirde ilgili kurumun kayıtsız kalması onaylanmayan bir durumdur. İlçenin menfaati için gerektiğinde Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Belediye, Sağlık Müdürlüğü gibi kurumlarla işbirliği içerisinde olmak gerekir. Bunun yanında sivil toplum kuruluşları, dernekler ve ilgili kuruluşlarla da irtibat halinde olacağız. Önümüzdeki süreçte daha iyi bir Suruç için gereken çalışmaları yapacağız. Hedefimiz, yapılan çalışmaların üzerine yeni bir taş koyarak ilçeye daha faydalı olmaktır." ifadelerini kullandı.