Kutlamalara Trafik Kazası Engeli

TAKİP ET

HAK İş ve MEMUR SEN' tarafından Şanlıurfa da gerçekleştirilmesi beklenen 1 Mayıs kutlamalarına trafik kazası engeli.

Şanlıurfa da yapılması planlanan 1 Mayıs kutlamaları, başlamasıyla sona ermesi bir oldu. 18 Mart meydanında kurulan platformun çevresini dolduran binlerce vatandaş, 1kutlamaları beklerken yapılan konuşmalarda kutlamalara katılmak için Kahramanmaraş’tan yola çıkan otobüsün Birecik otoyolunda geçirdiği kaza ve bu kazada ölen 5 vatandaşın yaralıların olması programın iptal edilmesine neden oldu.

18 Mart meydanında oluşturulan miting alanına Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın sendika temsilcileri, binlerce işçi ve memur katıldı.

Kur’an tilaveti ile başlayan program da Program öncesinde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, katılımcıları selamlayarak liseyi bitirdikten sonra toprak tarım reformunda bir işçi olarak göreve başladığını belirtti.

Kendi alın teri ile kazanmaya başladığı ilk günü unutamadığını belirten Başkan Beyazgül, şimdilerde ise masanın bir tarafında işveren olarak kendilerinin olduğunu ve diğer tarafında ise HAK İş sendikasının olduğunu söyledi.

Başkan Beyazgül’ün ardından kürsüden katılımcılara seslenen MEMUR SEN Genel başkanı Ali Yalçın “1 Mayıs’ta tüm emek kesimlerinin sesi ve soluğu olacaklarını belirtti.

Yalçın konuşmasında şunları söyledi;“ Anadolu’nun Tüm Meydanlarını 1 Mayıs Meydanı Olarak Belirledik. Bu gün Şanlıurfa’dan tüm dünyaya emeğe dair mesajlarımızı ulaştıracaktık. Taksim dayatmalarının bir anlamı olmadığını düşünerek Anadolu’nun tüm meydanlarını 1 Mayıs Meydanı olarak belirledik. Hak-İş’le 3’üncü kez 1 Mayıs için bir araya geliyoruz.

1 Mayıs’ta vahşi kapitalizmin adaletsiz dayatmalarına karşın tüm dünya için umut çağrısı yapacağız. 1 Mayıs’ta tüm emek kesiminin sesi ve soluğu olacağız. Çalışanların birçok sorunu var, bu sorunların çözümü için gerekenlerin yapılmasının gerekliliğini bir kez daha vurgulayacağız. Fakat bu günkü kutlamaları yarıda kesmek zorunda kaldık.

Kahramanmaraş ilinden kutlamalara katılmak için yola çıkan işçi kardeşlerimizin Birecik otoyolunda trafik kazası geçirdiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Kazada ölen ve yaralı olan işçi kardeşlerimizin olduğunu öğrendik.  Bu nedenle programınızı yarıda kesmek zorunda kalıyoruz” dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise yaptığı konuşmada bu yıl 1 Mayıs etkinliklerini Memur-Sen ile birlikte gerçekleştirme kararı aldıklarını belirterek, “Türkiye’nin iki büyük konfederasyonu olarak bu yıl 1 Mayıs’ı tüm emekçiler ve kamu çalışanlarımızla bayram havasında gerçekleştirmek istedik.

Toprağının peygamber izleriyle bereketlenen, Hz. İbrahim’in duasına ve davasına adanan kutlu ve insani değerleri ayakta tutan kadim şehir Şanlıurfa’da 1 Mayıs’ı MEMUR-SEN ile birlikte kutlama kararı aldık. Türkiye’nin iki büyük konfederasyonu olarak bu yıl 1 Mayıs’ı tüm emekçiler ve kamu çalışanlarımızla Şanlıurfa da bir arada olmak istedik fakat maalesef almış olduğumuz üzücü haber nedeniyle bu programı yarıda kesme kararı aldık” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından alanı dolduran çok sayıda memur ve işçi alanı boşalttı. Programı yarıda kesen HAK İş ve MEMUR SEN Genel Başkanları hasta ve hasta yakınlarını ziyaret etmek için hastanelere geçtiler.

urfada 1 mayıs kutlamaları başladı 18 mart caddesi 1 mayıs emek ve dayanışma günü memur-sen ve hak-İş