Kutluay'dan Silivri göndermesi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da verdiği vaazlar ile dikkatleri üzerine çeken Mehmet Emin Kutluay, bu sefer verdiği vaazda Beytül-Mal çalanlara Hz Hz Ömer'in bir hikayesiyle göndermelerde bulundu.

Şanlıurfa’da çıkarı için yalakalık yapanları eleştirdiği ‘Yellehçi’ vaazı nedeniyle televizyon programından kovulan ve birçok dostu tarafından kendisine sırt çevrilen Mehmet Emin Kutluay, verdiği vaazda gerçekleri söyleyenlerin sonu neresi olur diyerek Silivri hatırlatması yaptı.

Şanlıurfa’da genel anlamda hayatın her noktasına verdiği vaazlar ile değinen Kutluay, şimdi yapılan eleştiri ve geçmiş zamanlarda yapılan eleştirileri kıyaslayarak “şimdi gerçekleri söylerseniz gözünüzü nerde açarsınız bilmiyorum” dedi.

Yapılan yolsuzluklara dem vuran Kutluay, verdiği vaazda “Hz Ömer’in halife seçildiği zaman beytül- maldan dağıttığı malların hesabını halka verdiğini fakat şimdilerin yanlışını yüzüne söyleseniz akşam nerde olursunuz” dedi.

Mehmet Emin Kutluay, verdiği vaazda şunları dile getirdi. “Hazreti Ömer  Halife seçilmiş. Hz Ömer 17 tane devleti idare ediyor. Hz Ömer Halife seçilmiş beytül-maldan pantolonlu kumaş dağıtmış.  Ve aynı hafta Cuma hutbesine çıkıyor. Sahabe bakıyor ki Hz Ömer’in üzerinde hem pantolon yeni hem gömlek ve hutbeye çıkıyor insanlara sesleniyor beni dinleyin bana itaat edin. Sahabe ayağa kalıyor ve Hz Ömer’e sesleniyor” ben seni dinlemiyorum ve sana itaat etmeyeceğim herkese bir pantolonluk kumaş dağıttın ve senin üzerinde gömlekte var. Bunu bize açıklamasan sana itaat etmeyeceğiz”  diyor. Hz Ömer diyor oğlum Abdullah izah etsin. Oğlu Abdullah çıkıyor ve diyor ben kendi payımı babama verdim o da gömlek diktirdi. Selmani Faris çıkıyor “sana itaat edeceğiz ey Ömer “diyor. Şimdikilerin yanlışını yüzüne söylesek gözünüzü nerde açacağınızı bilmiyorum.”

Şanlıurfa Mehmet Emin Kutluay Cami Hoca