Kutluay: Vaazdaki sözlerim çarpıtıldı

TAKİP ET

Son günlerde gündemden düşmeyen cami hocası Mehmet Emin Kutluay, camide verdiği vaaz sözlerinin çarptırıldığını söyleyerek açıklamalarda bulundu. Kutluay, özellikle vaaz esnasında reisim kelimesinin cımbızlanarak çarpıtıldığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde bir camide Cuma günleri verdiği vaaz esnasında cep telefonu ile kayıt altına alınan cami hocasının sözleri milyonlarca kişi tarafından izlendi.

Şanlıurfa’da ki torpil ve adam kayırmaca konularından duyduğu sitemi dile getiren cami hocası Kutluay Sözlerimin belli kesimler tarafından, kendilerine göre şekillendirildiğini söyledi. Paylaşılan video çoğu kişi tarafından izlenirken gelen yorumlarda ise hocaya çok sayıda övgünün yapıldığı dikkat çekti.

Yellahçı olan kimse haram olan şeyi helal görür, onların bir fikri ve kararı yoktur” diyen Kutlay, “Taraf tuttuğu parti yanlış yapsa bile yellahçı olan kimse buna alkış tutar. Kendi görüşleri olmadığı için sürekli ağam bilir, paşam bilir, reisim bilir sözlerini kullandım. Burada özellikle reisim kelimesi cımbızlanarak alınıyor”

“YELLAHÇI KİMSE HARAM OLAN ŞEYİ HELAL GÖRÜR”

Söylediği sözlerinin belli kesimler tarafından çarptırıldığının altını çizen cami hocası Mehmet Emin Kutluay şunları kaydetti: “Bu duruma tabi ki çok üzüldüm ve her zaman derim ki keşke söylemek istediğim anlaşılsa, ben söylediğim sözün hala arkasındayım. Ben dedim ki bu memleket Yellahçılar tarafından hep zarar görmüştür. Orda şöyle devam ediyorum Yellahçı olan kimse haram olan şeyi helal görür, onların bir fikri ve kararı yoktur. Hatta taraf tuttuğu parti yanlış yapsa bile yellahçı olan kimse buna alkış tutar. Kendi görüşleri olmadığı için sürekli ağam bilir, paşam bilir, reisim bilir sözlerini kullandım. Burada özellikle reisim kelimesi cımbızlanarak alınıyor” dedi.

“BABAM BU MEMLEKET İÇİN 50 SENE BOĞAZ PATLATMIŞTIR”

Sözlerine daha sonra şu şekilde devam eden Kutluay: “Hepimiz Güneydoğu’da yaşıyoruz. Burada aşiretlerin önde gelen kişilerine reis denilir. Bu sözlerimin böyle kendi bakış açılarına göre şekillendirilmesi beni gerçekten çok rahatsız ediyor. Benim duruşum bellidir nerden geldiğim bellidir. Benim babam bu memleket için 50 sene boğaz patlatmıştır. Biz birleştiriciyiz bizim siyasete falan vaktimiz yoktur çünkü İslam bize birleştirme ahlakı veriyor. Kendi görüşünüz olsun hayatınızı kimse şekillendirmesin diyorum ama gel gör ki sözlerim nereye bağlanıyor. Burada sanki biz bir partiyi diğer bir partiye tercih ediyormuşum gibi gösterilmeye çalışılıyor. Ben bütün partilere eşit mesafedeyim ve benim için hiç fark etmez. Bir söz söylerken sanki bir tarafa yakınmışız gibi lanse edilmesi gerçekten hoş olmayan bir durumdur. Ben inanıyorum ki kardeşlerim bu sözlerden sonra ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır” ifadelerini kullandı.

“HEM ELEŞTİRİLDİM HEM ÖVGÜLER ALDIM”

Anlattığı konuda kötü bir niyetinin olmadığını söyleyen Kutluay: “Kimi kesim tarafından övgüler alırken kimi kesim tarafından da çok eleştirildim. Yorumlarda herkes hocam Urfa’nın kanayan bir yarasını gün yüzüne çıkardınız ağzınıza sağlık diyor. Benim amacım kimseyi eleştirmek ya da kimseye laf etmek değil ben orda yellahçı insanlar böyle insanlardır diyorum ama konu farklı yerlere gidiyor” şeklinde konuştu.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Mehmet Emin Kutluay