Kuyumculardan altın tavsiyeler…

TAKİP ET

Son dönemlerde vatandaşlar arasında en çok konuşulan konuların başında gelen altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Altın alarak yatırım yapmak isteyenler ya da altın ihtiyacı olanlar altın fiyatlarındaki hareketliliği dikkatle takip ediyor.

Şanlıurfa’da altını yatırım aracı olarak kullanan vatandaşlar seçime az bir süre kala altın fiyatlarının nasıl olacağı tereddüdüne kapılarak kimileri altın alırken kimileri ise altın almaya korkuyor.

14 Mayıs 2023 Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 17 günden kısa bir zaman kalırken yatırımcılar ise seçimlerin altını ne yönde etkileyeceğini merak ediyor.

Seçimler yaklaştıkça yatırımcılar da 'Altın yükselecek mi?' gibi soruları internet ortamına sorgulatıyor. Sektör temsilcileri son dönemlerde rekor kıran altın fiyatları için kritik uyarılarda bulundu. Peki seçimlerden sonra altın fiyatları nasıl olacak? İşte detaylar…

Şanlıurfa Haşimiye’de bulunan Kuyumcular Çarşısı esnafları altın fiyatlarının seçime bağlı olmadığının altını çizerek şu anda düşen altın fiyatlarının fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi. Önümüzdeki süreçte altın fiyatlarının daha da artacağı tahmin ediliyor.

“ALTIN FİYATLARININ SİYASETLE ALAKASI YOKTUR”

Altın fiyatlarının siyaset bazlı değil, dünya piyasası bazlı yükselip düştüğünü aktaran Enes Yunusoğlu, "Altın fiyatları dünya piyasasına bağlı endeksli bir fiyat olduğu için sürekli dengesizlikler olabiliyor. Bir yükseliyor bir düşüyor. Buna rağmen insanların altına olan talebi hiçbir zaman eksilmiyor. Özellikle insanlar seçimden sonra altın fiyatları ne olacak endişesine kapılıp bazıları altın almaktan vazgeçiyor. Şöyle söyleyebilirim altın fiyatları dünya piyasası ile ilgili bir şey olduğu için siyasetle hiçbir ilgisi yoktur.” dedi.

“UZMANLARA GÖRE ALTIN FİYATLAR DAHA DA YÜKSELECEKTİR”

Bayramdan sonra haftaya düşüşle başlayan altını alma fırsatının değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Yunusoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bayramdan sonra altında biraz esneme oldu fakat uzmanların deyimine göre bundan sonra fiyatlar daha da yükselecektir.  İnsanlar Türk lirasına yatırım yapmaktan artık korkuyor, çünkü her gün paramızın değeri biraz daha düşüyor. İnsanlar sürekli altın Euro bazında yatırım aracı yapıyor. Urfalıların altına olan ilgi ve alakaları hiçbir zaman azalmadı ve bu ilgi hiçbir zaman bitmeyecek gibi Urfalılar daha çok burma bileziğe ve altına yatırım yapıyorlar. Urfalılar bu düşüşü daha çok fırsata çevirip altın alabilirler” ifadelerini kullandı.

“BİZLER ALTININ DÜŞÜŞÜNÜ BİR ALIM FIRSATI OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ”

Urfa’da altına yoğun taleplerin olduğunu söyleyen kuyumcu İbrahim Halil Burun, "Altın fiyatları Ramazan Bayramı'ndan sonra, haftaya düşüş ile başladı. Tabii ki bizler bu düşüşü bir alım fırsatı olarak düşünüyoruz. Ramazan Bayramı'nda 9 bin liraya ulaşan cumhuriyet altını bu hafta bir 100 lira daha geriye gitti” şeklinde konuştu.

“ALTIN GÜNEYDOĞU VE ANADOLU BÖLGESİ'NİN HEM YATIRIM ARACI HEM DE GÜVENCESİDİR”

Urfa’da özellikle altının yatırım aracı olarak kullanıldığını kaydeden Burun, “Urfa'da altına talep her gün çok fazla, altın Güneydoğu ve Anadolu Bölgesi'nin hem yatırım aracı hem de güvencesidir. Doğu ve Güneydoğu insanı altından hiçbir zaman şaşmaz bu durum sürekli devam eder. Altının düşüp düşmemesi seçimle pek alakası olmayan bir durumdur. Altın daha çok iç piyasa değil dünya piyasası ile ortak çalışıyor. Altın her zaman uzun vadeli bir yatırım aracı olarak kullanılır. Seçim olsa da olmasa da altın yükselişini devam ettirecektir.” sözlerine yer verdi.

altın fiyatları İbrahim Halil Burun Kuyumcular Çarşısı