Liselere Giriş Sınavı için zil çaldı

TAKİP ET

Korona virüs tedbirleri kapsamında geçekleşen LGS sınavı bu yılda kontrol noktasında sınav öncesi, öğrencilere maske dağıtılarak Sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek öğrenciler, ellerini dezenfekte edip, maskesini taktıktan sonra sınav yerlerine alındılar

Liselere Giriş Sınavı (LGS) eğitim öğretim yılında LGS, ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da yapıldı. Şanlıurfa genelinde 50966 öğrenci LGS sınavına girecek 946 okulumuzda sınav gerçekleşecek, ayrıca 3 tane öğrenci evde sınav hizmeti alacaktır. Yine pandemi gölgesinde yapılacak olan sınavda, tedbirler en öst düzeyde uygulandı. sınav öncesi öğrencilere maske dağıtılırken, giriş kısmına dezenfektan, maske ve ıslak mendil konuldu. Sosyal mesafe kuralına göre bekleyen öğrenciler, ellerini dezenfekte edip, maskesini taktıktan sonra görevliler tarafından içeri alındı. Okul bahçesine öğrenciler dışında kimse alınmadı.
LGS SINAVI İÇİN BU GÜN OKUL ZİLLERİ ÇALINDI
Pandemi döneminde LGS’ye katılan öğrenciler evde canlı derslere katılarak geçen sene olduğu gibi bu yılda evde çalışarak sınavlara hazırlandılar. Uzun süredir çalışıp hazırlanan öğrencilerin merakla bekledikleri gün geldi ve heyecanlı bir şekilde bu gün sabah saatlerinde sınava girdiler.
SINAV İKİ OTURUM OLARAK YAPILACAK
LGS geçen yıl olduğu gibi bu yılda sınav uygulaması iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli türünde toplam 90 soru sorulacak. Birinci oturum saat 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.
E.Berfin Maçça Urfa / Değişim