Lunapark Haliliye ilçesinde yapılacak

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan lunapark için Haliliye ilçesi sınırlarında bulunan GAP Vadisi bölgesi seçildi. Lunapark yapılmak üzere bölgenin 10 yıllığına kiralanması için belediye encümenine yetki verilmesi istendi.

Sosyal aktivite alanlarının yetersiz olduğu Şanlıurfa’da uzun süredir yapılması planlanan lunapark Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme geldi. Haliliye ilçesinde yapılması planlanan lunapark için alanın kiraya verilmesi için Meclisten yetki talep edildi.



Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan Haliliye ilçesine bağlı Sırrın Mahallesi 4771 ada 1 numaralı parselde kayıtlı bulunan 47.347,77 metrekare yüzölçümlü uygulama imar planında rekreasyon alanı olarak görülen taşınmaza, eğlence merkezi lunapark projesi kapsamında taşınmaz mal alımına, satımına, takasına, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması halinde tahsisin kaldırılmasına; 3 yıldan fazla kiralanmasına ve süresinin 30 yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı ayni hak tesisine karar vermek maddesine göre ihaleye esas olmak üzere 10 yıl süre ile lunapark yapılmak üzere kiraya verilebilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi hususunda karar alınmak üzere belediye Meclisine havale edildi.  



Urfa Değişim

lunapark haliliye ilçesinde yapılacak Şanlıurfa büyükşehir belediyesi tarafından yapılması planlanan sosyal aktivite alanlarının yetersiz olduğu Şanlıurfa sırrın mahallesi 4771 ada 1 numaralı parselde