Maaşlara zam meşalesi yandı!

TAKİP ET

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala yaşanan ekonomi sıkıntılardan yakınan vatandaşlara seçim öncesi müjdeler üst üste gelmeye başladı. Asgari ücrete ara zam yapacağı açıklamasına vatandaşlar destek verdi. Şu anki asgari ücret ile geçimin zor olduğunu söyleyen vatandaşlar destek istedi.

Memurlar ile SGK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı maaşlarına yüzde 30 zam uygulandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşın 7.500 TL'ye çıkarıldığı açıklamasının üzerinden gözler enflasyon karşısında belini doğrultamayan asgari ücret çalışanların ücretine çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında asgari ücrete ara zam vereceklerinin müjdesini verdi. Ara zam haberini duyan vatandaşların bir kısmı olumlu baktı bir kısmı ise olumsuz yorum yaptı.

Emekli maaşına yapılan zamla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar, yaşanan enflasyon karşısından asgari ücretin 10 bin liranın üzerinde olması gerektiğini belirtti. Halihazırda yaşanan zam deryasından dolayı maaşın eridiğini ifade eden vatandaşlar, artık zamları durdurmanın çaresini bulmasını istediler.

“HAYAT PAHALILIĞI ORTADA”
Enflasyon karşısında asgari ücret çalışanının belini doğrultamadığını söyleyen, Muzaffer Demirtekin, asgari ücrettin 10 bin TL üzerinde olması gerektiğini vurguladı.
 
Muzaffer Demirtekin “Asgari ücret hayat şartlarına göre 10.000 lira olmalı. 10.000 veya üzeri olsa kurtarır. O zaman normal olur. Şu an ki miktar karşılamıyor. Hayat pahalılığı ortada. Her şeyin ne kadar pahalı olduğunu görüyoruz. Yapacak bir şey yok” dedi.

“ALIYORUZ VEREMİYORUZ”
Yaşanan ekonomi sıkıntılardan dolayı raflardaki etiketlerin yüksek olduğunu söyleyen Elif Yavuz,  “asgari ücret 10 bin TL olursa insanların refah seviyesi yükselir” dedi.
Elif Yavuz, “asgari ücret 10 bin TL olmalı. Alışveriş yaptık ve çok para harcadık. Dedemin aldıkları 500 lira tuttu. Bizim aldıklarımız 1000 lira tuttu. 10 bin lira kurtarır” şeklinde konuştu.

“EMEKLİYE ZAM ASGARİYE ZAM DEMEK DEĞİLDİR”
Daha önce asgari ücretin emekli maaş üzerinde olduğunu söyleyen Ahmet Güçlü, emekliye yapılan zammın asgari ücrete yapılmasının doğru olmadığını ifade etti.

Türkiye şartlarında asgari ücretin yeterli olduğunu belirten Ahmet Güçlü, asgari ücrete zam yapılmaması gerektiğini vurguladı. Ahmet Güçlü, “Bence asgari ücret alt limitini buldu. 8500 olması yeterli bence. Türkiye şartlarına göre yeterlidir. Şimdi benim aylığımla kıyaslarsam; ben önceden asgari ücretin 300 lira üzerinde alıyordum. Şimdi ise asgari ücretin 1000 lira altında alıyorum. Yani benim aylığımla kıyaslarsam yeterlidir” ifadelerini kullandı.

“EN AZ 10 BİN LİRA OLMASI LAZIM”
Asgari ücretin en az 10 bin TL olması gerektiğini dile getiren Halil Kulakoğlu, enflasyon rakamların günden güne yükseldiğini bunun yanı sıra asgari ücretlinin can çekiştiğini ifade eden Halil Kulakoğlu “Asgari ücret 10 bin lira olmalı. 10 bin lira kurtarır. Yeterli, bismillah kullanırsak her şey güzel olur. Yani yetmez yetmez diyenler, 100 bin lira da verseler yetmez diyecekler. Olmaz yani sonuçta hükümetin vereceği para bellidir. Ben emekliyim. 15 bin lira alıyorum. Allah’a şükür yeterli. Hükümet her şeyi verdi. 1 milyon 250 bin emekli yapıyor. Bunların hepsine 7 bin 500 lira verecek. İyi değil mi? Çok güzel. Hükümetten memnunuz” dedi.

“15 BİN LİRA İLE GEÇİM OLUR”
Asgari ücretlinin sabahtan akşama kadar emek verdiğini ciddi şekilde yıprattıldığını ve emeğin karşılığını almadığını, zor şartlarda geçimini yapmaya çalıştığını Abdulkadir Tarhan, asgari ücret tutarının en az 15 Bin TL olması gerektiğini savundu.

Abdulkadir Tarhan, “Asgari ücret en az 15 bin lira olmalı. 15 bin de kurtarmaz ama en azından geçim sağlanır. Normalde 20 bin TL olması lazım ama vermezler yani. Ama 15 bin lira verseler en azından geçim sağlanır yani. Yapacak bir şey yok. Şu an 8 bin 500 alanlar geçinemiyor. Sizce geçim olur mu yani? Şu an en düşük kira 2 bin 500 – 3 bin lira. Elektrik, su, telefon faturaları almış başını gidiyor. Gıdayı saymıyorum. Geçim çok zor. 8.500 lirayla geçim imkânsız yani.”

Maaşlara zam meşalesi 14 Mayıs seçimleri vatandaşlar destek istedi Asgari ücrete ara zam