Maaşlarını alamayan işçiler eylemde!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Organize Sanayi Bölgesi'nde yüzlerce çalışanının bulunduğu Yılmazlar Ayakkabı Fabrikası'nda işçiler, patronlarının maaşlarını ödemeden ortadan kaybolduğunu ileri sürdü.

Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yüzlerce çalışanın bulunduğu Yılmazlar Ayakkabı Fabrikası’nda işçiler, patronlarının ortadan kaybolduğunu ileri sürdü. Ücretsiz izindeki işçiler, dün gittikleri fabrikada üretimde kullanılan tüm makinelerin götürülmüş olduğunu fark etti.

Yaklaşık 200 işçinin çalıştığı fabrikada süresiz izne ayrılan işçiler maaşlarını alamadıkları için mağdur olduklarını söyleyerek Ahmet Bahçıvan İş Merkezinde eylem yaptılar. Burada toplanan bazı işçiler yetkililerden destek istedi.
İşçi arkadaşları adına konuşan Bedir Çıtlak; şu sözlerde bulundu ”Fabrika çalışanı olarak aylık almamız gerekn maşlarımız doğru dürüst alamıyoruz. Önce ayda bin lira diğer ay bin buçuk yatıyor, diğer ay beşyüz lira daha sonra hiç yatmamaya başlandı. En sonunda da ücretsiz izne ayırdılar. biz işe fabrikaya gittiğimizde, fabrikanın boş olduğunu gördük. Her şeyi toplayıp fabrikayı boşlatıp kaçmışlar. Biz yaklaşık 200 çalışan olarak mağdur edildik. Hakkımızı savunmak için buradayız. Şuanda 3 ay, 4ay 6 ay, içerde maaşı olan var mesaileri içeride olanlar var. Yetkilerden destek bekliyoruz biz bir şey yapamayız yetkilerin bu konuda bizlere destek olmaları gerekiyor. aramızda 7 bine yakın, 3 bine yakın alacağı olan işçiler var. Yaklaşık 2 yıldır o fabrikada hizmet veriyoruz karşılığı bu olmamalı.” Dedi.
“DEVLET YETKİLİLERİNDEN DESTEK BEKLİYORUZ”
Fabrika mağdurlarından Mustafa şimşek; “bu kadar insan mağdur edilmemeli bunu söylemeye çalışıyoruz şuanda 200 kişi dedik fakat fabrikanın ilk açıldığı günden beri  bin 400 kişilik işçi alındı yavaş yavaş işten çıkarılarak yaklaşık 400 kişiyi mağdur ettiler. Bunu yaparak neye varacaklar bizler hakkımızı aradık mı da doğu böyle doğu şöyle diyorlar. Olmuyor bize bir destek versinler bu kadar insan mağdur biz ne kadar buradan bağırsakta boş bunu yetkilerin yapması hakkımızı aramaları lazım. Evine ekmek götüremeyen insanlar var, elektrik faturası gelmiş ödeyecek paramız yok daha ne diyebiliriz. Siyasetçi arkadaşlarımız her zaman bu işverenlere teşvik veriyor bir şeyler yapmaya çalışıyor. Fabrikaya devlet yetkileri geliyor, işçilerin çoğunu gönderdiler kendi aralarında bir açılış yaptılar fakat kimsenin haberi yok, biliyorlar ki alacağımız var bir yetkilini gelmesi durumunda konuşacağız durumumuzu anlatacağız diye o arada bizi izne gönderiyor, kendi aralarında işlerini halediyorlar. Sonrasında hiç bir şeyden haberimiz olmadan iş başı yapıyoruz olan bitenden haberimiz olmuyor. Gelen yetkilerinde bu durumdan haberleri yok aramızda engelli olan Çallaşanlar var hepsi mağdur.  
“DERDİMİZİ ANLATACAK MUHATAP BULAMIYORUZ “
Yeni evlenen var, yeni çocuğu doğmuş olanlar var ev eşyası taksitini ödeyemeyen var, çocuğuna süt almayanlar var yazık günah değimli bunlara. Fabrika sahibine ulaşamıyoruz muhatap bulamıyoruz derdimizi anlatacak fabrikadan makineler giderken bile bizim hiç bir şeyden haberimiz yok. Hakkımız neyse onu savunacağız nereye kadar gitmesi gerekiyorsa gideceğiz. Hukuki yolara başvuracağız.” Şeklinde konuştu
“ÇALIŞTIRDILAR İŞLERİ BİTİNCE ORTADA BIRAKTILAR”
İşveren açık açık bizi dolandırdılar! İş olduğu zaman hepimiz el ele vererek çalıştık iş çıkardık işleri bitince adamlar tekmeyi vurup kaçtılar. Diyen Adil Doğan; “ Bunu kendileriler dâhil ustalarda şahit çalıştırdılar işleri bitince ortada bıraktılar. Fabrika sahipleri Antepliler kim olduklarını herkes biliyor bizzat Vali’de biliyor kendisi de fabrikaya gelip gidiyordu. Büyüklerden bu sorunumuza bir el atmalarını talep ediyoruz. Bizlere hiç bir bilgi vermeden bizleri ücretsiz izne ayırdılar bize verilen tek bilgi bu bizi bir hafta 10 gün ücretsiz izne çıkardılar, sizleri çağıracağız dediler dün itibariyle fabrikaya gittik fabrika bomboş yetkililerden destek bekliyoruz. Eğer hakkımız verirseler davcı olmayız ama vermeseler elbette yasal haklarımız kullanacağız. Bu karda kışta bu kadar kişi işsiz kaldı. 2 yıldır açılmış olan bu fabrikada 10 aydır maaş sorunu yaşıyoruz. İfadelerinde bulundu.
Fabrika çalışanı  “İşler iyiye gittiğinde bütün yetkiler işverenin yanında işler kötüye gittiğinde hiç bir muhatap bulamıyoruz. Fabrikayı açarken o kadar hibe desteği aldı açılışına Vali geldi, organize müdürü geldi ama işler kötüye gittimi hiç bir muhatap bulamıyoruz. Yazık günah değimli bu kadar insana daha bu kadar insan ekmeğini kazanmak için yevmiye ile çalışıyor. Fabrika açılınca yaklaşık bin dörtyüz işçi aldılar işçileri çıkara çıkara en son 600 kişiye çıktı en son 200 kişi çalışan kaldı."dedi.