Mağduriyet plansızlıktan mı; firmalardan mı?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yapılan bazı projelerin bitmesinin ardından üzerinde tekrar sorunların yaşanması mağduriyetlere neden oluyor. Bu durumda mağduriyetlerin plansızlıktan mı yoksa firmalardan mı kaynaklandığı sorusu gündeme geldi.

Şanlıurfa’da yapılan birçok yapıda bitirildikten sonra da sağlam olmamasından dolayı sorun yaşanıyor. Bu durum mağduriyetlere neden olurken, projenin plansız yapılmasına ise tepkiler yükseliyor. Ancak yetkililer tarafından birçok projede yüklenici firmalardan kaynaklı sorun yaşandığı belirtiliyor.

 

Trambüs projesindeki sorunun da firmadan kaynaklandığı belirtildi

2017 yılında başlanan trambüs projesi, 2018 yılında bitirilmesi gerekirken, yaşanan aksaklıklardan dolayı halen bitirilemedi. Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nihat Çiftçi, sorunun yaşanmasının nedeninin yüklenici firma olduğunu belirtmişti. Ancak ilgili meslek kuruluşu odalarının trambüs projesine sıcak bakmaması da plansızlık şüphesini ortaya koydu ve tepkilere neden oldu.

 

Sayıştay raporunda belli firmaya teklif verildiği belirtildi

2018 yılı Sayıştay raporunda trambüs projesinin mevzuata aykırı olduğu belirtilmiş, projenin ise ihaleye çıkarılmadan teklif alınan firmaya verildiği raporlanmıştı. Bu nedenle firmanın trambüs yapım işini aksatması da belediyenin plansızlığı olarak düşünüldü ve tepki gösterildi.

 

Suruç Devlet Hastanesi’ndeki sorun da firmadan mı kaynaklandı

2017 yılında Suruç Devlet Hastanesi bitirildikten sonra drenaj sorunu yaşandı. Hastanenin drenaj alt yapısının planlı ve sağlam yapılmadığından dolayı temeli su baskınlarına maruz kalmasına neden oldu. Bu nedenle hastanede çalışmalar tekrar başladı. Hastanenin alt yapısında yaşanan sorun nedeniyle alt katının kazılması hastaların da mağduru etti. Bu durum sosyal medyada tepkilere neden oldu. Tepkilerin artması üzerine hastanenin yönetimi de yaptığı açıklamada sorumluluğu yüklenici firmada buldu.

 

Başhekim Eşiyok: Firmanın kusuru olduğuna dair tutanaklar tutuldu

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Suruç Devlet Hastanesi Başhekimi Necmi Eşiyok, “Son zamanlarda sosyal medya ve bazı internet sitelerinde çıkan haberlerde Suruç Devlet Hastanesi'nin su problemlerine yer verilmiştir. 2018 yılında kesin kabulü yapılan, sonrasında fazla yağış ve yer altı suyu yükselmesi nedeni ile Suruç Devlet Hastanesi kanalizasyon şebekesinde tıkanmalar oluştuğu görülmüştür. Göreve başladığımızda bu sorunu öncelikli olarak çözmek istedik. Firmanın kusuru var diye tutanaklar tutuldu. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığından bir heyet geldi ve bilir kişiler yerinde incelemeler yaptı. Tutanaklar şeklinde sorunlar defalarca resmi yazı ile firmaya iletildi. Firma ise şartnameye göre yapıldığını teslim edildiğinde, bu tür sorunların olmadığını ve bu sorunların teslim sonrasında oluştuğunu yasal yollarla Sağlık Bakanlığına ve Sağlık Bakanlığı da bizlere iletti. Halihazırda resmi süreç devam etmektedir. Ancak devam eden bu sorunların çözümü için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Müdürlüğü ile görüşüldü. Yeniden kanalizasyon şebekesi döşenmesine karar verildi. ŞUSKİ tarafından giriş ve üst katların su gider şebekesi yapıldı. Otopark, morg, yemekhanenin bulunduğu eksi katta ise farklı bir çalışma ile çözüm üretildi. Sosyal medyada paylaşılan bu görsel ise aslında bu sorunun çözümü için yapılan bir çalışma. Çalışmalarımız halen devam etmekte olup tüm bu süreçler sorunların çözümü içindir.” ifadelerini kullandı.

Murat Doğan / Urfa Değişim

suruç devlet hastanesi haberler son dakika suruç necmi eşiyok