Mahalle Muhtarı Dağbaşı yetkilileri göreve çağırdı!

TAKİP ET

Şanlıurfa Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı İsmail Dağbaşı Bahçelievler'de var olan sorunları açıklayarak yetkililere seslendi. Bahçelievler'de sorunların her geçen gün arttığını kaydeden mahalle muhtarı sorunlar karşısında kendine muhatap bulamadığını ileri sürdü.

Şanlıurfa Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı İsmail Dağbaşı kendi muhtarı olduğu mahalle ve Bahçelievler’de mahalle sakinlerinin ve semtin sorunlarını sıraladı. Mahallede elektrik başta olmak üzere; deprem, yabancı uyrukların gelmesiyle beraber artan günlük ev sıkıntılarını paylaşarak yetkililere çağrıda bulundu.

Depremden sonra yıkılan binaların akıbeti konusunda belirsizliklerin olduğunu, mahalle sakinlerinin mağdur olduklarını, sökülen ampullerden sonra geceleri sokaklarda sorunların meydana geldiğini dile getirerek var olan çalışmaların hızlı bir şekilde yapılmasını vurguladı.

Bahçelievler’de sorunların her geçen gün arttığını kaydeden mahalle muhtarı sorunlar karşısında kendine muhatap bulamadığını kaydetti. Şanlıurfa’nın en kalabalık semtlerinden biri olan Bahçelievler’de güvenlik önlemlerinin de arttırılması gerektiğini söyleyen Dağbaşı, yetkilileri göreve davet etti.

YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLAR GELDİKTEN SONRA GÜNLÜK EVLER DAHA FAZLA ARTTI

Yabancı uyrukların geldikten sonra Bahçelievler’de günlük evlerin artığını altını çizerek, Buradan emniyet müdürlüğüne seslenmek istiyorum. Bahçelievler'de günlük ev konusunda çok büyük sıkıntılar var. Mimar Sinan Mahallesi'nde ve Bahçelievler'de hemen hemen yerli halk kalmadı. Herkes bu olaylardan sonra evini satarak buradan uzaklaştı. Günlük evler çok olmaya başladı hele ki depremden sonra daha fazla olmaya başladı. Yetkilerden şunu istiyorum gelip buradaki sıkıntıları el atsınlar alsınlar. Daha öncesinde de vardı ama yabancı uyruklu insanlar geldikten sonra daha fazla arttı” bilgisini paylaşarak emniyet yetkilerini çağrıda bulundu.

DEPREMDEN SONRA SORUNLAR ARTTI

Depremden sonra Mahalle sakinlerinin sorduğu sorulara cevap vermediğini ve AFAD toplantısı hakkında şu ifadelerini kullandı:

“Depremden sonra sıkıntılarımız oldu. Geçtiğimiz günlerde AFAD toplantısında, bu yıkım ne zaman bitecek? Bu yıkılan yerlerin yerine ne yapılacak? diye sorular yönelttim.      Çünkü gelen vatandaşların ne cevap vereceğimizi bilmiyoruz. Onlarda bize Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurun dedi. AFAD görevlerini neden çevre ve şehircilik bakanlığı birini çağırmadınız diye sitemde bulundum. Çünkü biz 90 tane mahalle muhtar toplanmıştık en azından bir vatandaş sorduğu zaman onları rahatça cevap verebilmek adına sorular yönelttik. Yıkılan evlerin yerine ne yapılacağı konusunda tam bir bilgiye vakıf değiliz.”

VATANDAŞLAR KENDİ HAKLARININ PEŞİNE DÜŞSÜNLER

Vatandaşların haklarının peşine düşmesi gerektiğine değinen Dağbaşı, “AFAD toplantıda bize yıkılan evlerin listesini verdi. Bu listelerin 15 gün askıda kalacağını söyledi. Bir hafta geçti daha bir haftamız daha var. Ben buradan mimar Sinan Mahallesi'nde oturan vatandaşlara sesleniyorum gelip kendi dosyalarına baksınlar olmadı e-devlet ‘ten de hak sahipleri müracaatta bulunurlar. Çünkü ismi yer almayan vatandaşlar kendi haklarının peşine düşerler bu şekilde” diye konuştu.

Şanlıurfa Mimar Sinan Mahallesi