Mahalledeki uyuşturucu sorunu Meclise taşındı

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Haliliye ilçesine bağlı Yeşildirek Mahallesi'nde yaşanan madde bağımlılığı sorununu Meclise taşıdı.

Ülke genelinde yaygınlaşan ve kullanma yaşının her geçen gün düştüğü madde bağımlılığı, Şanlıurfa'nın da en önemli sorunu haline gelmiş durumda. Özellikle bazı mahallelerde yaygınlaşan madde bağımlılığı konusunda şikayetlerin artması üzerine Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan Yeşildirek Mahallesi'nde yaşanan uyuşturucu bağımlılığını Mecliste gündeme getirdi.

 

'Uyuşturucu satışı sıradan bir hale geldi'

Uyuşturucu kullanımının hayatı zorlaştıran bir hal aldığına dikkat çeken Milletvekili Öcalan, "Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Yeşildirek Mahallesi, kamusal alanlarda yaygınlaşan ve mahallede yaşamı zorlaştıran bir hal alan uyuşturucu kullanımı, satımı ve çocuk yaşlara düşen kullanma oranları ile gündeme gelmektedir. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre uyuşturucu madde satımı ve temini sıradan bir hal alarak, kamuya açık alanlarda rahatça yapılmaktadır. Mahalle sakinleri tarafından bu konuda şikayetler yapılırken, çoğu zaman bu konudaki denetimler yetersiz kalıyor." dedi.

Madde bağımlılığı ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması üzerine milletvekili Ömer Öcalan tarafından Meclise verilen soru önergesinde şu sorulara yer verildi:

1) Yeşildirek Mahallesi sakinleri tarafından konu ile ilgili bugüne kadar kaç şikayet ve ihbar olmuştur?

2) Yeşildirek Mahallesi’nde yıllardır kronik bir sorun haline gelen uyuşturucu madde temini, ticareti ve kullanımı hakkında mahalle sakinleri tarafından ilgili birimlere yapılan şikayetlerin karşılıksız kalmasının sebebi nedir? 

3) Yeşildirek Mahallesi’nde yıllardır kronik bir sorun haline gelen uyuşturucu madde temini, ticareti ve kullanımını önleme adına bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmış ise bu çalışmalar nelerdir?

4) Gelinen durum itibariyle mahallede yaşamayı bile zorlaştıran durum hakkında bundan sonra ne gibi çalışmalarınız olacaktır?

 

mahalledeki uyuşturucu sorunu meclise taşındı uyuşturucu satışı sıradan bir hale geldi madde bağımlılığı Şanlıurfa ın da en önemli sorunu haline gelmiş durumda