Mahallelilerden tepki: Nerede o siyasiler!

TAKİP ET

Trafonun patlaması sonucu elektrikler kesildi ve mahalleye 10 saat boyunca elektrik verilmedi. Yaşanan elektrik çilesine tepki gösteren mahalleliler ise seçimden önce sorunlarını dinlemeye gelen siyasilerin şu anda nerede olduklarını sordu.

Şanlıurfalılar yaz-kış elektrik çilesi çekmeye devam ediyor. Kışın ısınmada yazın da klimaların çalıştırılmasında elektriğe yüklenmesinden dolayı trafoların aşırı yüklenmeyi kaldırmaması sonucu patlıyor. Bu nedenle birçok mahallede uzun süreli elektrik kesintileri yaşanıyor.



Haliliye ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi'nde trafonun patlaması sonucu elektrikler kesildi. Durumun DEDAŞ yetkililerine bildirilmesinin ardından ekipler bölgede çalışma başlattı. Ancak çalışmalara rağmen mahalleye 10 saat sonra elektrik verilebildi.



Trafo defalarca patladı

Şanlıurfa'nın birçok bölgesinde olduğu gibi Yavuz Selim Mahallesindeki trafo da mahallenin yükünü kaldıramaz duruma geldi. Daha önce de trafonun sürekli patlaması sonucu vatandaşlar DEDAŞ tarafından trafonun değiştirilmesini istedi. Ancak Mahalleye halen düşük güçteki trafoyla elektrik verilmeye çalışılıyor.



'Seçimden önce sorunlarımızı dinlemeye geliyorlardı'

Elektrik kesintileri ile ilgili tepkilerini dile getiren Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı İsmail Arka, "Kıştan beri bu trafo defalarca patladı ve patlamaya da devam edeceğe benziyor. Bu sorunlar herhalde bizim mahallenin kaderidir. Nasıl olsa mahallemizden yüzde 65 oy Ak Parti'ye çıkıyor. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız buradan oy almayı zaten garantilemişler. Seçimden önce sorunlarımızı dinleyen siyasiler, seçim bittiğinde ortadan kayboldular. Bizim sorunumuz var. Mahallemiz ikinci sınıf muamelesi görüyor. Elektrik kesintilerinin bir an önce bitmesini istiyoruz." dedi.

Daha önce de defalarca elektriklerin kesilmesinden dolayı esnafların iş yapamadığını belirten Mahalle Muhtarı İsmail Arka, "Elektrik kesintisinden dolayı muhtarlığa gelen vatandaşların işlemlerini halledemiyoruz. Jeneratör çalıştırmak zorunda kalıyoruz ama yine de işlemler çok yavaş oluyor. Elektrik kesintisi nedeniyle işlemlerini yapmak için gelen vatandaşlar muhtarlıkta uzun kuyruklar oluşturdu. Bu kesintilerden dolayı mahalleliler mağdur oluyor. Bu trafonun bir an önce değiştirilmesi gerekir." diye konuştu.

 

yavuz selim mahallesi mahallelilerden tepki: nerede o siyasiler! yavuz selim mahallesi muhtarı İsmail arka Şanlıurfa haberler