Mahalleyi koku sardı

TAKİP ET

Süleymaniye Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, kurbanlık satış ve kesim alanlarının temiz bırakılmaması nedeniyle kötü kokuların mahalleyi etkisi altına aldığını söyledi.

Kurban bayramı öncesinde mahallede kurulan kurbanlık satış noktaları, mahallenin kötü kokulara maruz kalmasına neden oldu. Bu kokuların yanı sıra kesim sonrası yapılmayan temizliğin de etkisinin olduğunu belirten vatandaşlar, kokunun yayılmaması için görevlilerin zamanında müdahale etmeleri gerektiğini belirtti.







Kurbanlık satış alanlarının bakım ve temizlik çalışmalarının aksatıldığını belirten vatandaşlar, belediyenin bu konuda hızlı bir çalışma yapması gerektiğini savundular. Kesilen kurbanların kan izlerinin cadde ve sokaklarda kalıntı olarak bırakıldığına dikkat çeken vatandaşlar, “Mahallede bayram öncesi kurulan kurban pazarı ve aynı alanda yapılan kesimler sonrası, cadde ve sokaklarda kurban kan kalıntıları temizlenmediği için kötü bir izlenim bıraktı. Aynı zamanda bölgede satışı gerçekleştirilen kurbanlıkların bulundukları alanlara dışkılamaları ve yine bu dışkıların yeterli oranda temizlenmemesi sağlığımıza çevreye kötü kokuların yayılmasına neden oldu. Bölgede geniş çaplı bir temizliğin yapılmaması durumunda sivrisinek ve haşerelerin oluşmasına neden oluyor." ifadelerini kullandılar.   



mahalleyi koku sardı süleymaniye mahallesi de ikamet eden vatandaşlar kurbanlık satış alanlarının bakım ve temizlik çalışmaları aynı zamanda bölgede satışı gerçekleştirilen kurbanlıklar