Mahmut Tanal barış çağrısında bulundu!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 2 aydır iki aile arasında yaşanan arazi anlaşmazlığı huzursuzluğa neden oluyor.

Haliliye ilçesine bağlı Eğerkıran Mahallesinde iki aile arasındaki arazi anlaşmazlığından dolayı kavgalar yaşanıyor. Hem can hem de mal kaybının yaşandığı aile ilgili açıklama yapan tarafların barışması için Vali Ayhan ve Haliliye Kaymakamına seslendi.

2 aydan süre gelen kavga köyde huzursuzluğa ve güvensizlik ortamına yol açıyor. Geçtiğimiz günlerde husumetli aileler arasında çıkan kavgada bir araç yol kenarında yakıldı. Konuyla ilgili  Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan  ve Haliliye Kaymakamına seslenen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal yaşanan kavganın kısa sürede barış ile sonlanması iki tarafın yararına olacağını belirtti.

“BİZ BÜYÜK BİR DEVLETİZ”

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın bitmesi için iktidarın yoğun bir şekilde caba harcadığını söyleyen Tanal, “Haliliye ilçesine bağlı Eğerkıran Köyü’nde huzur ve güvenliği sağlayamıyor” dedi.

Tanal sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Biz büyük bir devletiz” diyerek Rusya ve Ukrayna’yı barışa ikna etmeye çalışan iktidar, Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Eğerkıran Köyü’nde huzur ve güvenliği sağlayamıyor. Eğerkıran’da arazi anlaşmazlığı yaşayan 2 aile arasında yaklaşık 2 aydır silahlı çatışmalar yaşanıyor. Köy, Teksas’ı, Suriye’yi andırıyor. Neredeyse her gün silahlar konuşuyor. Jandarmanın yanında bile taraflar birbirine kurşun sıkıyor.

Son olarak iki taraftan da vatandaşlar yaralandı. Eğerkıran’da can ve mal güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Olaylar daha da büyümeden, insanlar ölmeden kalıcı çözümlere ihtiyaç var. Husumetli iki ailenin barış masasına oturtulması lazım.

Hemşerilerim adına Sn. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın, Haliliye Kaymakamı’nın, bölgenin kanaat önderlerinin sulh için arabuluculuk yapmalarını talep ediyorum”

Tanal Sondakika Haberler