Mahmut Tanal'dan Suruç Kaymakamlığına tepki

TAKİP ET

Şanlıurfa'da ölüm yolu olarak tabir edilen Şanlıurfa-Suruç arasındaki D400 Karayolunun duble yol yapılması gündemden düşmüyor. Bazı muhalefet partilerinin il başkanları yolun yapılması için yaptığı farkındalık çalışmaları sonucu yol için ihale sürecinin başladığı öğrenildi.

Hüda Par’ın  Suruç Ölüm Yolunda açtığı taziye çadırı kamuoyunda yankı uyandırdı. Suruç yolu için Twitter’de açılan ölüm yolu hastagi ise Türkiye gündemine girdi. Konuyla ilgili hem iktidar hem de muhalefet milletvekillileri tarafından açıklamalar yapıldı. 

Ölümlerin yaşandığı Suruç yoluyla ilgili vatandaşlar tepki gösterdi. Yükselen tepkilerin ardından Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“OSB, Suruç ve Birecik arası duble yol yapım projesi bitti. İhalesi kısa zaman içerisinde yapılacaktır.”

VEKİL YILDIZ’A SURUÇ KAYMAKAMLIĞINDAN DESTEK 
Suruç Kaymakamlığı sosyal medya hesabından Vekil İbrahim Halil Yıldız’ın açıklamasında paylaşarak vatandaşlara müjdeyi verdi. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“3 kasım 2021 kamuoyuna duyurduğumuz "ölüm yolu " olarak bilinen Şanlıurfa- Suruç arasındaki D400 karayolunun duble yol yapım projesi bitti. İhale süreci tamamlandı. İhalesi kısa zaman içerisinde yapılacak. #SuruçÖlümYolu” 

MAHMUT TANAL’DAN JET HIZIYLA CEVAP 
Şanlıurfalı aynı zamanda CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Suruç Kaymakamlığı’nın yaptığı paylaşıma tepki göstererek, Suruç Ölüm yolu projesinin Vekil İbrahim Halil Yıldız’ın sayesinde yapılmış gibi gösterilmesi kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Tanal yaptığı açıklamada şunlara yer verdi. “Kendine gel Suruç Kaymakamlığı! Bizlerin, CHP Şanlıurfa İl Başkanlığımızın, diğer muhalefet partisi teşkilatlarının farkındalık eylemleri, paylaşımları ve girişimleri sonrası Şanlıurfa-Suruç arasındaki #suruçölümyolu'nun düzeltilmesi için ihale süreci başladı.

AKP’nin Suruçlu Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ise meseleyle kendisi ilgilenmiş gibi paylaşım yaptı. Tabii anında sosyal medyada tepki gördü. “Muhalefet sayesinde oldu. Bugüne kadar ne yaptın Suruç ölüm yolu için?” şeklinde eleştirildi.

Suruç Kaymakamlığı da tuhaf bir şekilde tartışmaya dahil olarak, AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’a sahip çıktı! Kaymakamlığın resmi Twitter hesabından Yıldız’ın fotoğrafı kullanılarak, Kaymakam Kenan Aktaş’ın ağzından Yıldız’a teşekkür mesajı yayınlandı.

Kaymakamlar, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabidir. Öyle kafalarına estikçe siyaset yapamazlar. Kaymakamların, kaymakamlıkların kalkıp bir milletvekilini övücü, destekleyici mahiyette tweet atması ne zamandan beri gelenek oldu?

Suruç Kaymakamı, AKP üyesi, sempatizanı, taraftarı sıfatıyla mı bu paylaşımı yapıyor, yoksa kaymakam sıfatıyla mı mesaj veriyor? Kaymakam, bu tür siyasi polemiklere dahil olamaz” dedi.

sondakika urfa