Mahmut Tanal kiralık vekil mi oluyor?

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi olası bir Demokrat Parti Deva Partisi grup kurma ihtimalinde 2 vekillini kiraya vereceği konuşuluyor.

TBMM’de grup kurmaya çalışan Demokrat Parti ve Deva Partisi milletvekili eksikliğinden dolayı CHP’den 2 milletvekili kiralamaya çalıştığı ileri sürüldü.

Kiralık olarak Demokrat ve Deva Partisine katılacak isimleri Urfalı Ankara Büyükşehir Belediye’sinin görevden istifa ettirilen başkanı Melih Gökçek ifşa etti.

Kiralık olarak Deva ve Demokrat Partiye geçiş yapacak  isimler CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel , CHP Mersin Milletvekili  Ali Mahir Başarır, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıverdi ve İstanbul’da umduğunu bulamayan listeye girmeme korkusundan dolayı bir çok kişi Şanlıurfa’da CHP’ye küstüren Mahmut Tanal olarak belirlendiği öne sürüldü.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin eski Başkanı Melih Gökçek bu 4 ismi şu sözler ile ifşa etti.

Gökçek, ”DEVA PARTİSİ VE DEMOKRAT PARTİ CHP’DEN 2 MV KİRALIK ALIP GRUP KURACAK. CHP’DEN KİRALIK 2 MV İÇİN AŞAĞIDA FOTOĞRAFLARI OLAN DÖRT VEKİLİN İSİMLERİ ÖN PLANA ÇIKIYOR. 15 milletvekiline sahip olan DEVA Partisi ile 3 milletvekili kazanan Demokrat Parti, Meclis'te grup kurmaya karar verdi. Toplamda 18 vekili olan bu iki partiye CHP'nin de 2 vekil vererek Meclis çatısı altında grup kurmalarına yardımcı olacak.”

Tanal Gökçek Başarır Tanrıverdi Özel