Mahmut Yazar: Başka ülkeler yerine kendi çiftçimizi destekleyelim!

TAKİP ET

Şanlıurfalı Mahmut Yazar, Türkiye'nin farklı ülkelerden arazi kiralayıp tarım yapacak olmasına tepki göstererek, Türkiye'nin yeterince tarım arazisinin olduğunu söyledi. Yazar, Türkiye'de çiftçilerin desteklenmesini istedi.

Çiftçilikle uğraşan Mahmut Yazar, bir kez tarım politikası üzerinden hükümeti eleştirdi. Türkiye’nin Sudan ve Venezuela gibi ülkelerde tarım arazisi kiralama projesine tepki gösterdi. Türkiye’de tarım alanlarının geniş olduğunu belirten Yazar, destekleme olmadığı ve girdi maliyetlerinin yüksek oluşu nedeniyle çiftçilerin tarım yapmaktan vazgeçtiğini belirterek, hükümetin çiftçilere imkan sağlamasını istedi.

Türkiye’de çiftçilerin desteklenmediğine vurgu yapan Yazar, şahsi sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Hükümetin ne yaptığını anlayan birileri varsa lütfen izah etsin de bizler de anlayalım.

Ülkemizin her karışı tarıma elverişli ve üretime hazırken, hükümetin başka ülkelerdeki çiftçileri desteklemesi ve oralarda üretim yapmaya kalkışması tam anlamıyla bir akıl tutulmasıdır. Türkiye’nin verimli toprakları, bereketli ovaları varken; Ve üstelik çiftçilerimiz girdi maliyetleri altında ezilirken, hükümet farklı ülkelere yöneliyor. Yanlış politika!

Başka ülkelerde çiftçileri desteklemek nedir? Kendi çiftçinizi destekleseniz; burada üretilecek her bir ürün Türkiye’ye de yeter, ihracat da yapılır. Kendi çiftçinize kastınız mı var? Mazotu gübreyi ilacı en yüksek fiyattan alan çiftçiye destekleme verseniz, üretimin önünü açsanız zaten bu ülkenin insanı üretim yapmaya hevesli, başka kimse muhtaç olmayız. Ne yazık ki hükümetimiz ısrarla bu yanlış politikalarını sürdürüyor.

Kendi topraklarımızı ekemiyor, gidip başka ülkelerin tarlasını ekiyoruz. Trajikomik bir durum, bu durum başka bir ülkede yaşansa herhalde Tarım Bakanı’nı bir gün görevde tutmazlar. Umuyor ve diliyorum; Hükümet bir an önce öze dönüş yapar ve kendi çiftçisini destekleyip, dışarıya yönelmekten vazgeçer.”

tarım Mahmut Yazar Şanlıurfa tarım politikası