Mahmut Yazar: Çiftçiler DEDAŞ'a çalışıyor

TAKİP ET

Mahmut Yazar, sulama birliklerinin bölgeler arası fiyat eşitsizliğine tepki göstererek, adil bir fiyatın belirlenmesini istedi. Yazar, Bozova ile Yaylak'taki sulama birliklerinin bile ayrı fiyat uyguladığını söyledi.

Mahmut Yazar, temel geçim kaynağı tarım olan Şanlıurfa’da çiftçilerin elektrik borcu yüzünden artık üretim yapamadığını söyledi. Sulama ücretlerinin çok fazla olduğunu belirten Yazar, kendi bölgeleri olan Tatarhöyük sulama birliğinin dönüm başına bin 380 TL olarak fiyat belirlediğini söyleyerek, bu ücretin yaylak bölgesinde 690 TL olduğunu söyledi.

Bu uygulamanın Anayasa’ya aykırı olduğunu söyleyen Yazar, “çiftçiler artık DEDAŞ’a çalışıyor. DEDAŞ, sulama birliklerine elektriği pahalı veriyor ve aylık ödeme yapılmasını istiyor. Çiftçinin de aylık ödeme durumu yok. Ödeme olmayınca da elektriği kesiyorlar, çiftçi perişan oluyor. Sulama birlikleri arasında zaten büyük bir fark var. Tatarhöyük sulama birliği dönüm başına bin 380 lira fiyat belirlemiş. Çiftçi bu parayı verdiği zaman, kendisi ne kazanacak? Zaten girdi maliyetleri almış başını gidiyor. Üstüne bir de sulama ücretleri eklenince içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Hemen yanı başımızdaki Yaylak’ta dönüm başına 690 lira alınıyor. Suruç ve Harran bölgelerinde geçen sene 250 lira alınıyordu. Peki bu adaletsizlik niye? Neden bölgeler arasında bu kadar fark var. Yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulması ve ortadaki adaletsizliği gidermesi gerekiyor” dedi.


 

Mahmut Yazar sulama birlikleri DEDAŞ şanlıurfa