Mahmut Yazar: Hibe programından tüm çiftçiler faydalansın!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projeleri kapsamında Akçakale, Eyyübiye ve Harran'da mercimek üretimi için yüzde 50 hibe desteğinin başlatılması ayrımcılık olarak değerlendirildi, diğer ilçelerdeki çiftçiler de aynı projeden yararlanmak istiyor. Mahmut Yazar, Bozova ve diğer ilçelerdeki çiftçilere de aynı desteğin sağlanmasını istedi.

Mahmut Yazar, Şanlıurfa Valiliği Tarım Orman İl Müdürlüğü’nün "Mercimekler Şanlıurfa'dan Türkiye'ye Dağılıyor" projesini değerlendirdi, bu projenin 3 ilçeyi kapsamasına tepki gösterdi.

Bozova, Viranşehir ve diğer ilçelerde de birinci ürün olarak mercimek ekildiğini ve ikinci ürün olarak pamuk ekildiğini dile getiren Yazar, şöyle konuştu: “Bu proje, üretim açısından son derece önemli bir proje fakat sadece bazı bölgelere verilmesi çiftçilerin moralini bozdu. Aynı projeden tüm çiftçilerimizin yararlanmasını istiyoruz. Şanlıurfa Valimiz Salih Ayhan, bu duruma el atmalı ve tüm ilçelere destek sağlamalıdır. Bizim de topraklarımız mercimek üretimine elverişli ki bizler de her sene mercimek ekip, ikinci ürün olarak pamuk ekiyoruz. Eğer ki mercimek üretimi yaygınlaştırılmak isteniyorsa; Bölge ayırt etmeksizin tüm çiftçiler bu hibe programından yararlanmalıdır.”

Mahmut Yazar mercimek hibe