Mahmut Yazar: Tarım işçilerine sahip çıkılsın!

TAKİP ET

Şanlıurfalı siyasetçi Mahmut Yazar, bahar aylarına girilmesiyle beraber Şanlıurfa'da başlayan zorunlu göçe vurgu yaparak, çözüm üretemeyen siyasetçilere tepki gösterdi. Yazar, memleketlerini terk etmek zorunda kalan mevsimlik tarım işçilerinin zorlu şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti.

Şanlıurfalı siyasetçi-çiftçi Mahmut Yazar, mevsimlik tarım işçileri sorununu bir kez daha gündeme getirerek, çözüm üretilmesini istedi. Şanlıurfa’dan farklı şehirlere tarlalarda çalışmaya giden mevsimlik tarım işçilerinin başta eğitim ve sağlık olmak üzere birçok haktan mahrum kaldığını söyledi.

Mevsimlik tarım işçilerinin sosyal ve yaşam haklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Yazar, şöyle konuştu: “GAP’ın başkentiyiz ama insanlarımız kendi topraklarını bırakıp, gidip farklı şehirlerde tarım işinde çalışıyor. Bu insanlar gittikleri yerlerde çadırlarda yaşıyorlar, zaruri ihtiyaçlarını giderebilecekleri düzgün bir yerleri yok.

Düzgün beslenme desen zaten yok. Eğitim, sağlık gibi haklar tamamen sıfırlanıyor. En temelinde bu insanlarımızın kendi memleketlerinde barınmaları, kendi memleketlerinde çalışmasına imkan sağlanmalıdır.

Giden işçilere de gittikleri yerlerde yaşam haklarını iyileştirici adımlar atılmadır. Okul çağındaki çocuklar için eğitim ihtiyaçları karşılanmalı, sağlık sorunları giderilmelidir. Tüm bu sorunların yanında her yıl onlarca insanımız yollarda trafik kazası sonucu hayatını kaybediyor. Yetkililer birbiriyle uğraşacaklarına dönüp bu insanların haline bir baksınlar. Hiçbir insanımız bu tür kötü koşullarda yaşamayı hak etmiyor.”
 

mahmut yazar şanlıurfa tarım işçileri