Mahmut Yazar: Üretimi durdurup, ithalata yöneldiler!

TAKİP ET

Türkiye'de enflasyonun yüzde 61'in üstüne çıkması ve akım gücünün her geçen gün zayıflaması nedeniyle toplumda tepkiler artıyor. Şanlıurfalı siyasetçi Mahmut Yazar da yanlış politikalar nedeniyle hayat pahalılığının oluştuğunu söyledi.

Şanlıurfalı iş adamı siyasetçi Mahmut Yazar, üretimin durdurulduğunu, bunun yerine ithalata yönlendiğini belirterek, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı.
Yazar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“HAZIRA DAĞ DAYANMAZ!
20 yıldan bu yana bizi yanlış politikalarla yöneten iktidar, ne yazık ki ülkemizi artık tamamen ithalata teslim etti. Çiftçiye sahip çıkıp, üretimi desteklemesi gereken iktidar, sürekli çiftçiyi ezdi, ‘paramız var, dışarıdan getiririz’ diyerek, her bir şeyi ithal etti. Süreç içerisinde ithalat giderek arttı. Ve hep hazıra kondular, çiftçinin üretim yapmaması için elinden geleni yaptılar. Hazıra dağ dayanmaz tabi, öyle bir sürece girdik ki artık paramız da para etmiyor.

Artık ithal edeceğimiz her bir ürüne tomar tomar para ödüyoruz. Ve ne yazık ki artık üretmeye çalışsak bile, girdi maliyetleri nedeniyle çok daha pahalıya üretebileceğiz. Ve hal böyleyken, et fiyatları da katlandıkça katlanıyor. Üretmek yerine sürekli ithal ettiler, sonra da sıfırı tükettiler. Umarım bu saatten sonra üretime gerekli destek verilir de ülkemizin kuruluşundan beri görülmeyen yüksek enflasyon rakamları düşüşe geçer.”
 

Mahmut Yazar ithal ithalat siyaset